Roládový štrúdl

lemarti Kuchařka: lemarti

Moučníky , Záviny, rolády 10 názorů

Suroviny

Těsto:
120 ml vlažné vody
120 ml vlažného mléka
60 g másla
60 g cukru krupice
1 vejce
1 KL soli
480 g hladké mouky
1 kvasnice
Náplň:
1 kg jablek
trocha rozpuštěnáho másla
2 lžíce rumu
1 vanilkový cukr bourbon
skořice
strouhanka
moučkový cukr
Na polití:
120 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžíce mléka
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto zpracujeme v míse dohladka. Necháme v teplém místě nakynout na dvojnásobné množství.

  2. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo.

  3. Poté z těsta vyválíme placku zhruba 65 cm x 40 cm. Celé potřeme rozpuštěným máslem, rozetřeme jablka, posypeme skořicí, vanil. cukrem, moučkovým cukrem, strouhankou a polijeme rumem. Vše opatrně zamotáme do rolády. Roládu nařežeme na 4 cm plátky a naskládáme do dortové máslem vymazané formy.

  4. Dáme péct do trouby na 175°C zhruba 35 minut. Ještě teplý koláč polijeme polevou umíchanou z mléka, cukru a vanil cukru.

Poznámka

Jako náplň se může dát cokoliv, co kdo má rád.

Já těsto připravila v pekárně a chybělo málo a těsto jsem měla všude. Pekárnu mám na 1250 g, takže raději větší.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 148 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Roládový štrúdl

  • simonkacl simonkacl

    Právě, že pokaždé, než něco z receptů vyzkouším čtu komentáře a zkušenosti těch, co to již vyzkoušely, od toho si myslím, že to tu také je...a nedala jsem ted na komentáře, v nich u tohoto receptu nic podrobného nenajdu, píše to sama autorka v receptu.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    simonkacl: můžu ti poradit? Pokud děláš opravdu něco neznámého, jako toto, nedej na komentáře, neb každému chutná něco jiného. Ale - chtělas vyzkoušet - zásadně novinky zkoušej na malém vzorku, vyhneš se zklamání, každému fakt nemusí chutnat vše, nejsme roboti ;-);-);-)

    Odpovědět

  • simonkacl simonkacl

    Ted jsem ho dopekla a lituju, že jsem štrudl polevala tou polevou, celá práce v háji. Bez toho by to bylo hezky nadýchané, stačilo by pocukrovat moučkovym cukrem. S výše předepsanou polevou je z toho akorát tak nacucaná, přeslazená kejda buchty.

    Odpovědět

  • maja f maja f

    Wow, zaokrouhleno na 15bodiku :-)

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    :-O:-p:yes::-D a bodík...

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Tak to mi nějak záhadně uteklo a přitom to vypadá nádherně:yes::yes::yes::yes:+10

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Tak to mi uteklo a taková nádhera!! Leni, máš to za plusíka!!:yes::yes:

    Odpovědět

  • aranosi aranosi

  • Betina Betina

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    Bezva nápad.

    Odpovědět

Tématické fráze: štrůdl nadýchaný štrudl roládový koláč štrůdl politý krémem koláč roládový štrudl těsto vánoční štrúdl roládovy dort štrudl do formy recepty moučníky strudl jablka na štrúdl 29.7.2018 štrudl plátky jablek zamotáme do těsta štrúdl politý rumem štrůdl v domácí pekárně štrudl-podrobně štrůdl politý polevou vánoční štrúdl recept teplý strudl štrúdl recept

Zapomněl/a jsem heslo