Nutriční hodnoty (Bramborák s kapustou a sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 372 kJ / 1 523 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,12 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 55,28 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,84 g |
| Tuky | 72,66 g |
| – nasycené | 45,06 g |
| – nenasycené | 24,93 g |
| –– mononenasycené | 21,80 g |
| –– polynenasycené | 3,13 g |
| ––– omega 3 | 0,50 g |
| Vláknina | 19,56 g |
| Cholesterol | 300 mg |
| Sodík | 2,61 g |
| Sůl | 6,50 g |
| Sacharidy | 136,12 g |
| – cukry | 10,60 g |
| ––– laktóza | 2,32 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 1/2 kapusty (asi 300 g) | Kapusta hlávková čerstvá | |
| sůl a pepř | Pepř černý | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| asi 800 g 800 g brambor (den předem uvařených) | Brambor zimní | 800 g |
| 100 g 100 g šunky (nebo libové anglické slaniny apod.) | Šunka vepřová vařená | 100 g |
| 4 lžíce 4 lžíce másla | Máslo kravské | 40 g |
| 150 g 150 g bylinkového sýru brie | Hermelín | 150 g |