Nutriční hodnoty (Žampionová omáčka II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 961 kJ / 1 186 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,31 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 16,54 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,77 g |
Tuky | 84,93 g |
– nasycené | 25,68 g |
– nenasycené | 55,85 g |
–– mononenasycené | 41,43 g |
–– polynenasycené | 14,42 g |
––– omega 3 | 4,35 g |
Vláknina | 12,90 g |
Cholesterol | 111 mg |
Sodík | 221 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 71,76 g |
– cukry | 31,70 g |
––– laktóza | 23,56 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
180 g 180 g žampionů | Žampion čerstvý | 180 g |
20 g 20 g másla | Máslo kravské | 20 g |
50 g 50 g oleje např. řepkového | Olej řepkový | 50 ml |
70 g 70 g cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
50 g 50 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
350 g 350 g masového vývaru - dle potřeby | Vývar masový | |
400 g 400 g mléka - dle potřeby | Mléko kravské polotučné 1,5% | 400 ml |
100 g 100 g sladké 12% smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
sůl | Sůl mořská | |
možno trochu trochu octa | Ocet lihový |