Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Žampionová omáčka II.)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 961 kJ /
1 186 kcal
Bílkoviny28,31 g
– z toho živočišné bílkoviny16,54 g
– z toho rostlinné bílkoviny11,77 g
Tuky84,93 g
– nasycené25,68 g
– nenasycené55,85 g
–– mononenasycené41,43 g
–– polynenasycené14,42 g
––– omega 34,35 g
Vláknina12,90 g
Cholesterol 111 mg
Sodík 221 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy71,76 g
– cukry31,70 g
––– laktóza23,56 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
180 g 180 g žampionů Žampion čerstvý 180 g
20 g 20 g másla Máslo kravské 20 g
50 g 50 g oleje např. řepkového Olej řepkový 50 ml
70 g 70 g cibule Cibule čerstvá 70 g
50 g 50 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 50 g
350 g 350 g masového vývaru - dle potřeby Vývar masový
400 g 400 g mléka - dle potřeby Mléko kravské polotučné 1,5% 400 ml
100 g 100 g sladké 12% smetany Smetana kravská sladká 12% 100 ml
sůl Sůl mořská
možno trochu trochu octa Ocet lihový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.