Nutriční hodnoty (Žampionová omáčka II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 961 kJ / 1 186 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,31 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 16,54 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,77 g |
| Tuky | 84,93 g |
| – nasycené | 25,68 g |
| – nenasycené | 55,85 g |
| –– mononenasycené | 41,43 g |
| –– polynenasycené | 14,42 g |
| ––– omega 3 | 4,35 g |
| Vláknina | 12,90 g |
| Cholesterol | 111 mg |
| Sodík | 221 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 71,76 g |
| – cukry | 31,70 g |
| ––– laktóza | 23,56 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 180 g 180 g žampionů | Žampion čerstvý | 180 g |
| 20 g 20 g másla | Máslo kravské | 20 g |
| 50 g 50 g oleje např. řepkového | Olej řepkový | 50 ml |
| 70 g 70 g cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 50 g 50 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
| 350 g 350 g masového vývaru - dle potřeby | Vývar masový | |
| 400 g 400 g mléka - dle potřeby | Mléko kravské polotučné 1,5% | 400 ml |
| 100 g 100 g sladké 12% smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| možno trochu trochu octa | Ocet lihový |