Nutriční hodnoty (Květákovo-pórková polévka a drožďové knedlíčky s koprem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 815 kJ / 434 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 16,49 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,75 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,74 g | 
| Tuky | 16,61 g | 
| – nasycené | 7,32 g | 
| – nenasycené | 6,70 g | 
| –– mononenasycené | 5,62 g | 
| –– polynenasycené | 1,09 g | 
| ––– omega 3 | 0,07 g | 
| Vláknina | 17,37 g | 
| Cholesterol | 285 mg | 
| Sodík | 182 mg | 
| Sůl | 0,31 g | 
| Sacharidy | 49,83 g | 
| – cukry | 12,54 g | 
| ––– laktóza | 0,08 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| ½ menšího květáku | Květák čerstvý | |
| 1 1 menší pórek | Pórek čerstvý | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g | 
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g | 
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g | 
| 3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g | 
| 1 1 gelový zeleninový bujon | Bujón zeleninový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1.5 l 1.5 l vody | Voda | 1500 ml | 
| olej | Olej řepkový | |
| 1 lžíce 1 lžíce instantní jíšky, bude-li potřeba | ||
| zelená nať z jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1 balení 1 balení droždí | Droždí pekařské lisované | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g | 
| 1 1 malá cibule | Cibule čerstvá | 70 g | 
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g | 
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g | 
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| 1 lžíce 1 lžíce kopru | Kopr nať čerstvý | 15 g |