Nutriční hodnoty (Zapečený špenát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 4 372 kJ / 1 045 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 50,73 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 33,19 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,54 g |
| Tuky | 69,33 g |
| – nasycené | 34,44 g |
| – nenasycené | 26,62 g |
| –– mononenasycené | 22,37 g |
| –– polynenasycené | 4,25 g |
| ––– omega 3 | 0,27 g |
| Vláknina | 18,74 g |
| Cholesterol | 917 mg |
| Sodík | 569 mg |
| Sůl | 1,83 g |
| Sacharidy | 47,50 g |
| – cukry | 17,82 g |
| ––– laktóza | 10,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g čerstvého listového špenátu | Špenát čerstvý | 500 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česnek | Česnek čerstvý | 21 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 200 ml 200 ml mléka (nebo smetany) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 1 hrst 1 hrst strouhaného parmezánu (nebo 1 malá mozzarella) | Parmezán | |
| sůl | Sůl mořská | |
| troška másla | Máslo kravské | |
| 1 hrst 1 hrst strouhanky | Strouhanka pšeničná |