Nutriční hodnoty (Letní salát s krutony a mozzarellou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 1 302 kJ / 311 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,40 g |
| Tuky | 21,61 g |
| – nasycené | 3,00 g |
| – nenasycené | 18,39 g |
| –– mononenasycené | 15,73 g |
| –– polynenasycené | 2,66 g |
| ––– omega 3 | 0,02 g |
| Vláknina | 8,46 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 25 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 22,75 g |
| – cukry | 18,33 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| listový salát (ledový, hlávkový) | Salát listový čerstvý | |
| 4-5 4-5 rajčat | Rajče červené čerstvé | 270 g |
| 8-10 8-10 černých oliv | Olivy čerstvé zralé | |
| 1 1 mozzarella (125 g) | Mozzarella kravská | |
| 1 1 menší červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| jarní cibulka (podle chuti) | Cibulka jarní čerstvá | |
| pár listů listů čerstvé bazalky | Bazalka čerstvá | |
| starší bageta (nebo rohlík) | Bageta pšeničná | |
| kousek kousek másla | Máslo kravské | |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce červeného vinného octu | Ocet lihový | 15 ml |
| cukr (podle chuti) | Cukr bílý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý |