

Soukenický sekaný řízek
Suroviny
- 600 g bůčku bez kůže a kostí
- 150 ml mléka
- 1 vejce
- sůl
- mletý pepř
- Na obalení
- vejce
- hladká mouka
- strouhanka
- Na smažení sádlo
Postup přípravy receptu
Bůček umeleme, přidáme mléko, vejce, pepř, sůl, dobře promícháme a uložíme přes noc do lednice.
Druhý den ze směsi tvarujeme řízky, obalíme v trojobalu a usmažíme v horkém tuku dozlatova.
Příloha - brambory, bramborový salát bez majonézy nebo jen chleba a třeba zeleninový salát nebo kyselé okurky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Soukenický sekaný řízek
-
To bylo velmi "moderní" jídlo cca před 50 lety (občas nebylo jiné vepřové maso k mání) a dělávali jsme tu dobrotu téměř všichni.
je potřeba připomínat takové recepty - dík za ně
-
Mletý řízek je ½ vepřového a ½ hovězího masa.... Holandský je se sýrem... Soukenický je jen z vepřového bůčku...
-
Je to dobré papání,přidávám 1-2 rozetřené stroužky česneku.
-
S holandským řízkem má společné jen to mleté maso
Dík za připomínku, dávno jsem nevařila, musím napravit+
-
Výborné
-
mňam
-
spagetka:
my do holandského dáváme sýr, tento je bez něj takže mu říkáme "jen" mletý řízek -
spagetka:
-
Pochutnala bych si
-
Iljusa: díky za záskok a upřesnění
-
Iljusa:
-
Iljusa:jj, souhlasím, my to používáme jakoby obecný název pro řízek z mletého masa, ale souhlasím s tebou
-
spagetka: holandský tomu říkáme, až když do toho přidám strouhaný sýr
Jinak mám právě rozmražený bůček, měl jít jen tak upéci, ale jdu ho semlít, budou řízky
Děkuji za připomenutí -
U nás zas tomu běžně říkáme holandský řízek, ale znám i tento název, každopádně z mletého masa je to moc dobré
-
Dělám stejně, říkám mu sekaný řízek, díky za připomenutí, už dlouho nebyly, musím to napravit.