Soukenický sekaný řízek

cathleen Kuchařka: cathleen

Mleté maso 14 názorů

Suroviny

600 g bůčku bez kůže a kostí
150 ml mléka
1 vejce
sůl
mletý pepř
Na obalení
vejce
hladká mouka
strouhanka
Na smažení sádlo
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bůček umeleme, přidáme mléko, vejce, pepř, sůl, dobře promícháme a uložíme přes noc do lednice.

  2. Druhý den ze směsi tvarujeme řízky, obalíme v trojobalu a usmažíme v horkém tuku dozlatova.

  3. Příloha - brambory, bramborový salát bez majonézy nebo jen chleba a třeba zeleninový salát nebo kyselé okurky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 951 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Soukenický sekaný řízek

  • Lukáš Lukáš(neregistrovaný)

    Mletý řízek je ½ vepřového a ½ hovězího masa.... Holandský je se sýrem... Soukenický je jen z vepřového bůčku...;-)

    Odpovědět

  • Jiří Král Jiří Král(neregistrovaný)

    Je to dobré papání,přidávám 1-2 rozetřené stroužky česneku.

    Odpovědět

  • maiva maiva

    S holandským řízkem má společné jen to mleté maso:-O
    Dík za připomínku, dávno jsem nevařila, musím napravit:-p+:yes:

    Odpovědět

  • David David(neregistrovaný)

    Výborné :yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p:yes: mňam:-K

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    spagetka:
    my do holandského dáváme sýr, tento je bez něj takže mu říkáme "jen" mletý řízek

    Odpovědět

  • casino casino

    spagetka:
    :no::yes:;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Pochutnala bych si:-p:-):yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Iljusa: díky za záskok a upřesnění :-)):-K

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Iljusa::yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Iljusa:jj, souhlasím, my to používáme jakoby obecný název pro řízek z mletého masa, ale souhlasím s tebou :yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    spagetka: holandský tomu říkáme, až když do toho přidám strouhaný sýr ;-)

    Jinak mám právě rozmražený bůček, měl jít jen tak upéci, ale jdu ho semlít, budou řízky :-)
    Děkuji za připomenutí :-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    U nás zas tomu běžně říkáme holandský řízek, ale znám i tento název, každopádně z mletého masa je to moc dobré :-p:yes:

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Dělám stejně, říkám mu sekaný řízek, díky za připomenutí, už dlouho nebyly, musím to napravit.:-p:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: soukenický řízek se sýrem soukenický mletý řízek sekaný řízek soukenické řízky recept na smažený soukenický řízek recept na sekany rizek sekany řízek se syrem holandský sekaný řízek sukenický řízek smažený soukenický řízek recept na sooukenickky řízek recept soukeniký řízek soukeniký řízek recepty sekany rizek sokenicky rizek soukanicky rizek sekaný vepřový řízek sekane rizky sekany řízek z bůčku soulenicky rizek

Zapomněl/a jsem heslo