Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Soukenický sekaný řízek

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 15 min + několikahodinové odležení těsta v chladničce

50 min (35 min příprava + 15 min tepelná úprava, + několikahodinové odležení těsta v chladničce)

Patříte mezi milovníky masa, bůčku a řízků? Tak musíte vyzkoušet soukenický řízek. Recept je jednoduchý a pokrm je to opravdu lahodný. Stačí pár minut na pánvi a voňavý, křehký a šťavnatý řízek se už nese.

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 901 kJ /
2 127 kcal
Bílkoviny100,78 g
Tuky188,01 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 544 mg
Sodík 513 mg
Sůl0,96 g
Sacharidy8,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček bez kůže a kostí umeleme. Krok 2: K bůčku přidáme mléko, vejce, pepř, sůl, dobře promícháme a uložíme přes noc do lednice. Krok 3: Druhý den ze směsi tvarujeme řízky, obalíme v trojobalu a usmažíme v horkém tuku dozlatova. Krok 4: Příloha - brambory, bramborový salát bez majonézy nebo jen chleba a třeba zeleninový salát nebo kyselé okurky.

TIP: Lehký bramborový salát

Zveřejněno 4. 6. 2015 07:48

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Soukenický sekaný řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pPzr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Soukenický sekaný řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pPzr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

magdalenka: :-D:-D Vždycky žasnu nad tím, že někomu stojí zato se přihlásit na stránky jen kvůli takovéhle zbytečné poznámce o ničem, zvláště když se jedná o recept, který tu je už hezkou řádku dní! :-D

Starej_Fotr: vidíte pod trojobal? :-O

Až na to že na obrázku je klasický vepřový řízek :-D

:yes:To bylo velmi "moderní" jídlo cca před 50 lety (občas nebylo jiné vepřové maso k mání) a dělávali jsme tu dobrotu téměř všichni. :-) je potřeba připomínat takové recepty - dík za ně :yes::-K

Mletý řízek je ½ vepřového a ½ hovězího masa.... Holandský je se sýrem... Soukenický je jen z vepřového bůčku...;-)

Jiří Král 8. 6. 2015 16:09
Je to dobré papání,přidávám 1-2 rozetřené stroužky česneku.

S holandským řízkem má společné jen to mleté maso:-O
Dík za připomínku, dávno jsem nevařila, musím napravit:-p+:yes:

Výborné :yes:

:-p:yes: mňam:-K

spagetka:
my do holandského dáváme sýr, tento je bez něj takže mu říkáme "jen" mletý řízek

spagetka:
:no::yes:;-)

Pochutnala bych si:-p:-):yes:

Iljusa: díky za záskok a upřesnění :-)):-K

Iljusa::yes::yes:

Iljusa:jj, souhlasím, my to používáme jakoby obecný název pro řízek z mletého masa, ale souhlasím s tebou :yes:

Načíst další komentáře (3)

Tématické fráze:
soukenický mletý řízek, soukenický řízek se sýrem, sekaný řízek, soukenické řízky, recept na smažený soukenický řízek, smažený soukenický řízek, recept na sekany rizek, sukenický řízek, sekany řízek se syrem, holandský sekaný řízek, sekaný mletý řízek se sýrem, recept na sekaný holandský řízek, soukanicky rizek, sokenicky rizek, soukeniký řízek, sekaný řízek recept, recept na sooukenickky řízek recept, soukeniký řízek, recepty sekany rizek, sekany řízek z bůčku

Suroviny:
bůček, mléko, vejce, sůl, pepř mletý, vejce, mouka hladká, strouhanka, sádlo

Přidat fotografie receptu