Nutriční hodnoty (Letní guláš s masem i zeleninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 863 kJ / 1 401 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 161,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 149,85 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,50 g |
| Tuky | 62,27 g |
| – nasycené | 22,35 g |
| – nenasycené | 31,32 g |
| –– mononenasycené | 25,87 g |
| –– polynenasycené | 5,45 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 18,98 g |
| Cholesterol | 515 mg |
| Sodík | 472 mg |
| Sůl | 1,11 g |
| Sacharidy | 41,05 g |
| – cukry | 26,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 750 g 750 g vepřového ramínka (nebo libového žebírka) | Vepřová plec | 750 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sádla (nebo i oleje) | Sádlo vepřové | 30 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 špetka 1 špetka mletého pepře | Pepř černý mletý | |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky mleté papriky | Paprika červená sušená | 1.5 g |
| trochu trochu mleté pálivé papriky | Paprika pálivá | |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 kedlubny | Kedluben čerstvý | 360 g |
| 1 1 pórek (menší až střední velikost) | Pórek čerstvý | |
| 1 1 cuketa | Cuketa čerstvá | 100 g |
| 1-2 1-2 papriky | Paprika bílá čerstvá | |
| 1-2 1-2 rajčata | Rajče červené čerstvé | 90 g |
| trochu trochu vývaru na podlití | Vývar masový | |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky na zahuštění | Mouka pšeničná hladká | 10 g |