Nutriční hodnoty (Kvašené houby - východoslovenský recept od Juraje Horáka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 808 kJ / 432 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,89 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 29,89 g |
| Tuky | 2,28 g |
| – nasycené | 1,90 g |
| – nenasycené | 0,30 g |
| –– mononenasycené | 0,04 g |
| –– polynenasycené | 0,26 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 67,28 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 16,09 g |
| Sůl | 40,00 g |
| Sacharidy | 41,55 g |
| – cukry | 16,44 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg hub | Hřib čerstvý | 1000 g |
| 1 l 1 l vody | Voda | 1000 ml |
| 40 g 40 g soli | Sůl mořská | 40 g |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| pár pár celých pepřů a nového koření | Nové koření | |
| 1-2 1-2 cibule | Cibule čerstvá | 105 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| na povaření 1 lžíce lžíce soli na 1 l vody | Voda |