Nutriční hodnoty (Zvěřinové klopsy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 674 kJ / 2 551 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,41 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 27,05 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,36 g |
| Tuky | 213,63 g |
| – nasycené | 109,28 g |
| – nenasycené | 100,55 g |
| –– mononenasycené | 84,89 g |
| –– polynenasycené | 15,66 g |
| ––– omega 3 | 2,41 g |
| Vláknina | 7,24 g |
| Cholesterol | 392 mg |
| Sodík | 3,40 g |
| Sůl | 8,41 g |
| Sacharidy | 77,86 g |
| – cukry | 13,27 g |
| ––– laktóza | 7,30 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg zvěřiny | ||
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| lžička lžička zázvoru | Zázvor sušený | |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 100 -120 g 100 -120 g slaniny | Špek | 110 g |
| 1 1 velká cibule, 1 mrkev, 1/4 celeru, 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1/4 l 1/4 l bílého vína | Víno bílé suché | 250 ml |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| tymián | Tymián sušený | |
| 6-8 zrnek 6-8 zrnek pepře a nového koření | Nové koření | |
| 2 2 rohlíky | Rohlík pšeničný bílý | 86 g |
| 100 g 100 g tvrdého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |