Nutriční hodnoty (Omáčky M, O, P (meruňková, myslivecká, okurková speciál, z moravské klobásy, papriková))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 950 kJ / 1 661 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,24 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,93 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,31 g |
| Tuky | 127,80 g |
| – nasycené | 55,07 g |
| – nenasycené | 70,96 g |
| –– mononenasycené | 53,62 g |
| –– polynenasycené | 17,35 g |
| ––– omega 3 | 2,22 g |
| Vláknina | 20,89 g |
| Cholesterol | 117 mg |
| Sodík | 126 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 86,75 g |
| – cukry | 25,08 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 40 g 40 g sádla | Sádlo vepřové | 40 g |
| 60 g 60 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 60 g |
| 2 2 dl mléka a trochu vody | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 1 dl 1 dl sladké smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| trochu trochu zavařených nebo čerstvých meruněk | ||
| cukr a sůl | Cukr bílý | |
| 2,5 dl 2,5 dl základní hnědé omáčky | ||
| 0,5 dl 0,5 dl bílého vína | Víno bílé suché | 50 ml |
| 150 g 150 g míchaných hub | Hřib čerstvý | 150 g |
| lžíce lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| menší cibule | Cibule čerstvá | |
| sůl, trochu trochu estragonu | Estragon sušený | |
| pažitka, petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| 1 1 větší hadovka | ||
| kostka tvarohu | Tvaroh polotučný | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| sůl a pepř | Pepř černý | |
| lžíce lžíce vinného octa | Ocet vinný bílý | |
| lžíce lžíce kopru a lžíce pažitky | Pažitka čerstvá | |
| 2-3 2-3 moravské klobásy | Klobása | |
| 50 g 50 g sádla | Sádlo vepřové | 50 g |
| cibule | Cibule čerstvá | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| lžíce lžíce červené mleté papriky | Paprika červená sušená | |
| 1/2 l 1/2 l vývaru z kostí | Vývar hovězí | 500 ml |
| pepř a sůl | Pepř černý | |
| 100 g 100 g zelených paprik | Paprika zelená čerstvá | 100 g |
| olej | Olej řepkový | |
| 50 g 50 g cibule | Cibule čerstvá | 50 g |
| 150 g 150 g rajčatového protlaku (šťávy) | Protlak rajčatový | 150 g |
| 0,5 l 0,5 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 500 ml |
| sůl a pepř | Pepř černý |