Nutriční hodnoty (Podzimní pórková polévka s houbami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 3 071 kJ / 734 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,07 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,52 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,55 g |
| Tuky | 48,16 g |
| – nasycené | 30,72 g |
| – nenasycené | 16,75 g |
| –– mononenasycené | 13,62 g |
| –– polynenasycené | 3,13 g |
| ––– omega 3 | 0,42 g |
| Vláknina | 21,30 g |
| Cholesterol | 128 mg |
| Sodík | 84 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 50,28 g |
| – cukry | 11,30 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g pórku | Pórek čerstvý | 200 g |
| 100 g 100 g čerstvých lesních hub | Hřib čerstvý | 100 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 1 1 větší stroužek česneku | Česnek čerstvý | 70 g |
| muškátový květ - špetka špetka | Muškát květ sušený | |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky (30 g) | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 750-800 ml 750-800 ml vývaru | Vývar hovězí | 775 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| bramboru, vejce, mrkev | Mrkev čerstvá |