Nutriční hodnoty (Předvánoční "zbytkové" triffle)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 242 kJ / 1 492 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 28,08 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,92 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,16 g | 
| Tuky | 114,09 g | 
| – nasycené | 74,28 g | 
| – nenasycené | 37,66 g | 
| –– mononenasycené | 34,07 g | 
| –– polynenasycené | 3,60 g | 
| ––– omega 3 | 1,29 g | 
| Vláknina | 1,40 g | 
| Cholesterol | 226 mg | 
| Sodík | 415 mg | 
| Sůl | 0,72 g | 
| Sacharidy | 87,49 g | 
| – cukry | 52,49 g | 
| ––– laktóza | 33,49 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| miska miska rozlámaného cukroví - linecké, pracny, perníčky apod. (prostě "nepodarky") | ||
| 200 g 200 g Mascarpone | Mascarpone | 200 g | 
| 190 g 190 g 12% zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 190 ml | 
| 1 1 vrchovatá PL želatinového ztužovače za studena (Oetker) | Ztužovač želatinový | |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 2 dl 2 dl pomerančové šťávy (ev. 100% džusu) | Šťáva z pomeranče | 200 ml | 
| 3 plátky 3 plátky želatiny | Želatina vepřová | |
| 1 1 vanilkový pudink (použila jsem Oetker s "pravou vanilkou") | Puding v prášku | 40 g | 
| 4 dl 4 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 400 ml | 
| ovoce - maracuja, granátové jablko... | Jahody čerstvé | |
| čokoládová poleva, šlehačka | Šlehačka 35% |