Nutriční hodnoty (Zadělávaný řapíkatý celer s mrkví)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 930 kJ / 222 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,17 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,10 g |
| Tuky | 10,50 g |
| – nasycené | 5,54 g |
| – nenasycené | 4,65 g |
| –– mononenasycené | 3,67 g |
| –– polynenasycené | 0,98 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 5,15 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 180 mg |
| Sůl | 0,45 g |
| Sacharidy | 25,18 g |
| – cukry | 7,08 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 1 balení 1 balení řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
| 2 2 jarní cibulky (bílá část) | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1 lžička 1 lžička hořčice | Hořčice plnotučná | 5 g |
| vývar (měla jsem drůbeží) | Vývar masový | |
| smetana na zjemnění (cca 50-70 ml) | Smetana kravská sladká 12% | |
| 3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý pepř | Pepř bílý |