Nutriční hodnoty (Zadělávaný řapíkatý celer s mrkví)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 930 kJ / 222 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,17 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,10 g |
Tuky | 10,50 g |
– nasycené | 5,54 g |
– nenasycené | 4,65 g |
–– mononenasycené | 3,67 g |
–– polynenasycené | 0,98 g |
––– omega 3 | 0,15 g |
Vláknina | 5,15 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 180 mg |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 25,18 g |
– cukry | 7,08 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 3 mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
1 balení 1 balení řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
2 2 jarní cibulky (bílá část) | Cibulka jarní čerstvá | |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
1 lžička 1 lžička hořčice | Hořčice plnotučná | 5 g |
vývar (měla jsem drůbeží) | Vývar masový | |
smetana na zjemnění (cca 50-70 ml) | Smetana kravská sladká 12% | |
3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
sůl | Sůl mořská | |
bílý pepř | Pepř bílý |