Nutriční hodnoty (Pohanka či kroupy nejen jako příloha)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 903 kJ / 2 128 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,63 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 67,63 g |
| Tuky | 11,38 g |
| – nasycené | 2,15 g |
| – nenasycené | 9,01 g |
| –– mononenasycené | 4,18 g |
| –– polynenasycené | 4,83 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 70,65 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 58 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 405,55 g |
| – cukry | 29,55 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g předem uvařené pohanky nebo krup | Pohanka loupaná | 500 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| olej (nebo špek, pokud nechceme bezmasý pokrm) | Olej řepkový | |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| tymián dle chuti (nebo majoránka) | Tymián sušený | |
| 120 g 120 g rajského protlaku | Protlak rajčatový | 120 g |
| 1 lžíce 1 lžíce mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
| vývar nebo voda | Vývar hovězí | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| vejce - ztracené, volské oko... | Vejce slepičí | |
| cibulka smažená dozlatova | Cibulka jarní čerstvá | |
| uzené maso kuřecí nebo vepřové | Vepřová plec uzená | |
| uzenina dle chuti | Párek vepřový |