Nutriční hodnoty (Smetanová cibulová omáčka a bramborové šišky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 7 212 kJ / 1 724 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,45 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 4,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 31,65 g |
Tuky | 63,12 g |
– nasycené | 40,60 g |
– nenasycené | 19,00 g |
–– mononenasycené | 16,30 g |
–– polynenasycené | 2,70 g |
––– omega 3 | 0,69 g |
Vláknina | 35,70 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 123 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 239,70 g |
– cukry | 33,90 g |
––– laktóza | 6,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g oloupané cibule | Cibule čerstvá | 300 g |
60 60 g másla + lžička oleje | Olej řepkový | |
30 g 30 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
cca 250 ml 250 ml vývaru, dle potřeby | ||
200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
cukr krupice dle chuti | Cukr bílý | |
ocet dle chuti | Ocet lihový | |
sůl | Sůl mořská | |
600 g 600 g oloupaných brambor | Brambor zimní | 600 g |
cca 120 g 120 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 120 g |
sůl | Sůl mořská | |
drcený kmín nebo bylinky (nemusí být) | Kmín mletý | |
máslo nebo sádlo na osmažení | Máslo kravské | |
vařená vejce | Vejce slepičí | |
uzené maso nebo vařené vepřové či hovězí | Vepřová plec uzená |