Nutriční hodnoty (Zapečený květák se sýrovým bešamelem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 11 031 kJ / 2 636 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,35 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 62,45 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,90 g |
Tuky | 226,25 g |
– nasycené | 126,56 g |
– nenasycené | 92,98 g |
–– mononenasycené | 81,42 g |
–– polynenasycené | 11,56 g |
––– omega 3 | 0,69 g |
Vláknina | 1,80 g |
Cholesterol | 922 mg |
Sodík | 3,33 g |
Sůl | 8,32 g |
Sacharidy | 79,80 g |
– cukry | 38,21 g |
––– laktóza | 35,21 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 středně velký květák | Květák čerstvý | |
150 g 150 g tvrdého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 150 g |
100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
120 g 120 g másla | Máslo kravské | 120 g |
6 lžic 6 lžic mouky | Mouka pšeničná hladká | 60 g |
500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
pepř mletý | Pepř černý mletý |