Nutriční hodnoty (Zapečený květák se sýrovým bešamelem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 11 031 kJ / 2 636 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 62,45 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,90 g |
| Tuky | 226,25 g |
| – nasycené | 126,56 g |
| – nenasycené | 92,98 g |
| –– mononenasycené | 81,42 g |
| –– polynenasycené | 11,56 g |
| ––– omega 3 | 0,69 g |
| Vláknina | 1,80 g |
| Cholesterol | 922 mg |
| Sodík | 3,33 g |
| Sůl | 8,32 g |
| Sacharidy | 79,80 g |
| – cukry | 38,21 g |
| ––– laktóza | 35,21 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 středně velký květák | Květák čerstvý | |
| 150 g 150 g tvrdého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 150 g |
| 100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
| 120 g 120 g másla | Máslo kravské | 120 g |
| 6 lžic 6 lžic mouky | Mouka pšeničná hladká | 60 g |
| 500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| pepř mletý | Pepř černý mletý |