Nutriční hodnoty (Masové krokety)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 512 kJ / 1 317 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 132,83 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 116,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,97 g |
| Tuky | 39,27 g |
| – nasycené | 9,68 g |
| – nenasycené | 19,14 g |
| –– mononenasycené | 15,27 g |
| –– polynenasycené | 3,87 g |
| ––– omega 3 | 0,35 g |
| Vláknina | 14,52 g |
| Cholesterol | 843 mg |
| Sodík | 1,10 g |
| Sůl | 2,43 g |
| Sacharidy | 103,05 g |
| – cukry | 8,96 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 vařený hovězí jazyk cca 1/2 kg | Jazyk vepřový | |
| 1/2 kila 1/2 kila vepřového plecka | Vepřová plec | 500 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1/2 1/2 cibule velké jako vejce | Cibule čerstvá | 35 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 2 2 navlhčené rohlíky ve 12% smetaně | Rohlík pšeničný bílý | 86 g |
| 1 dl 1 dl ledové vody | Voda | 100 ml |
| 4 lžíce 4 lžíce hladké mouky a strouhanka, pokud bude těsto řídké | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
| 1 lžička 1 lžička Kuchárku | Kořenící směs sypká | |
| 2 lžičky 2 lžičky sladké papriky, sůl a pepř podle potřeby | Pepř černý | 10 g |
| strouhanku na obalení | Strouhanka pšeničná | |
| dobré sádlo na smažení (nebo olej) | Sádlo vepřové | |
| Hovězí jazyk uvaříme předem, uděláme z vývaru dobrou polévku. Jazyk vložit do vody se solí, vařit hodinu, vodu vylít, dát čistou vodu, přidat zeleninu a uvařit do měkka. Potom jazyk zchladit a oloupat. | Jazyk hovězí |