Nutriční hodnoty (Nové brambory, upečené a mačkané s bylinkovým máslem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 008 kJ / 958 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,94 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,80 g |
| Tuky | 17,43 g |
| – nasycené | 10,91 g |
| – nenasycené | 6,03 g |
| –– mononenasycené | 5,22 g |
| –– polynenasycené | 0,81 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 19,40 g |
| Cholesterol | 51 mg |
| Sodík | 251 mg |
| Sůl | 0,80 g |
| Sacharidy | 164,66 g |
| – cukry | 11,54 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g nových brambor (stejně velkých) | Brambor raný | 800 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla (měla jsem Ghí) | Máslo kravské | 20 g |
| rovná lžička lžička uzené papriky | Paprika uzená | |
| půl lžičky lžičky sušeného česneku | Česnek sušený | |
| 3 lžíce 3 lžíce nasekaných bylinek (pažitka, libeček, petrželka) | Petržel nať čerstvá | 45 g |
| olej (nejlépe bylinkový) | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |