

Ražniči z Actifry
Suroviny 4 porce
- 35 dkg vepřového plecka nebo hodně libového bůčku
- 25 dkg drůbežích jater
- 10 dkg anglické slaniny
- 1 větší cibule
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 2 lžíce (odměrky) slunečnicového oleje
- 1 kávová lžička Solamylu
- 0,5 litru vody
Postup přípravy receptu
Do pánve Actifry dáme olej, na tenká kolečka nakrájenou cibuli a na kousky pokrájený česnek.
Asi 2 minuty nechám Actifry pracovat a přidám na kousky pokrájené vepřové maso.Asi po 20 minutách přidám na kousky nakrájená drůbeží játra a anglickou slaninu. Nechám pánev asi 15 minut pracovat.
Podleji asi 0,4 litrem vody, nechám 5 minut prohřát. V 1 dcl vody rozpustím 1 kávovou lžičku Solamylu, přidám k masu, nechám 2 minuty prohřát a vypnu pánev. Jako přílohu podávám rýži, rosti.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Ražniči z Actifry
-
Jak udělat křupavé hranolky ze syrových brambor v ActiFry.
Nakrájené hranolky ze syrových brambor dejte do hrnce se studenou vodou a přidejte jednu až tři polévkové lžíce octa (podle množství vody, dát více vody je lepší volbou,jako u těstovin). Uveďte do varu a ihned po začátku varu sceďte a brambory rozprostřete, aby vychladly a oschly. Pak je dejte do ActiFry, přidejte lžíci oleje a usmažte. Dobrou chuť. -
Vypadá to zajímavě,budu to muset taky vyzkoušet
-
Více receptů je tady
http://diskuse.dama.cz/komunita.php?d=12600 -
Jsem moc ráda, že sem dal někdo recept z Actifry
Já jsem v tom zatím dělala jen bramborové přílohy všeho druhu viz. http://www.toprecepty.cz/recept/7076-ochucene-hran..., protože maso dělám raději na sporáku, ale teď to možná využiju, protože to bude za mně míchat a já u toho nebudu muset stát.
+
-
Pěkný den, AniCiz nemusíš se bát žádného receptu,který znáš,jenom respektuj to,že nesmíš přidat víc tekutiny jak 0,5 litru. Já mám vyzkoušené třeba mexické fazole,čínské nudličky,americké brambory,hranolky. Používám slunečnicový olej. Vše opravdu s minimem tuku a moc chutné.
-
pánev je skvělá.dělám v ní jen hranolky a americké brambory.Jednou i křidélka kuřecí.S minimem oleje a bez práce je skvělé jídlo.Děkuji moc za další tip.Zajímalo by mně více receptů.Bodík,samo,udělen
-
Moje osobní zkušenost je moc dobrá,jsem s pánví moc spokojená. Opravdu pánev nemá chybu ani při údržbě.Všechny díly jdou krásně umýt a hlavně to ani nezabere moc času.
-
Tak přeci je to fritéza - moc se mi to líbí,
ale ta cena už miň
-
Za moment přidám obrázky.
-
Jé - já myslela, že Actifry je něco jako friťák a ona je to pánev
-
-
Danuško, můžeš, prosím přiblížit tu pánev Actifry? Já vím, že si to můžu najít na webu a taky se mrknu, ale osobní zkušenost je lepší