Španělská Sangría

Miquel Kuchař: Miquel

Nápoje 13 názorů

Suroviny

2 vrchovaté lžíce cukru
2 lžíce vody
1 láhev (750 ml) červeného vína
2 zralé broskve
šťáva ze 3 pomerančů
citronová šťáva z 1 citronu
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cukr a vodu svaříme, do úplného rozpuštění cukru.

  2. Víno nalijeme do většího džbánu.

  3. Z pomerančů a citronu vymačkáme šťávu a přes síto ji přilijeme do vína.

  4. Broskve oloupeme, nakrájíme je na kostičky a dáme do vína .

  5. Přilijeme cukrový rozvar, promícháme a necháme 2 hodiny stát při pokojové teplotě.

  6. Před podáváním přidáme do džbánu kostky ledu. Servírujeme do sklenic s ledem.

Poznámka

Nápoj můžeme dát i na 2 hodiny vychladit do lednice, ale při pokojové teplotě se lépe propojí a smísí chutě vína a ovoce.

Část pomerančů můžeme nakrájet na plátky, ale může se stát, že nápoj získá nahořklou chuť kůry.

Kdo chce, může přidat i kousek skořice vcelku.

Cukr můžeme dát rovnou do vína, bez toho, abychom ho nechali rozpustit ve vodě. Může se ale stát, že se ve víně kompletně nerozpustí.

Existují různé variace co se týká množství surovin nebo druhů ovoce, doporučuje se přidávat pevné ovoce, ne moc měkké. Dá se říct že broskev je ovoce, které by v nápoji nemělo chybět. Podle chuti můžeme přidat i jiný druh ovoce.

Doporučuje se používat mladší ročníky vína, které neležely dlouhou dobu v sudech. Já jsem použil víno joven (mladé) ze španělské oblasti Ribera del Duero. Hotový nápoj doladíme podle chuti (více cukru, atd.), každé víno je jiné.

Při podávání můžeme nápoj dolít perlivou vodou.

Chceme-li, aby byl nápoj silnější, přilijeme na začátku do vína pomerančový likér nebo třtinový rum.

Pro všeználky, kteří by tady chtěli psát že takto se Sangría nedělá přidávám odkazy, kde jsem čerpal inspiraci, a rovnou můžou psát rodilým španělům že to není Sangría. Děkuji. http://javirecetas.hola.com/sangria-como-hacer-san...

http://www.abc.es/sociedad/20140115/abci-receta-sa...

http://www.directoalpaladar.com/otras-bebidas/mi-r...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 907 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Španělská Sangría

  • senky senky

    Miluji Sangrii :-8 zatím jsem doma použila jen tu kupovanou, ale toto určitě vyzkouším a budu si představovat, jak ležím na Cofete :-* (i když to bude jen lehátko u bazénu na dvoře :-D )

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Miquel:krásné letní osvěžení:-p:yes:

    Odpovědět

  • Miquel Miquel(autor receptu)

    srettka: :yes:;-)
    Jitkas: ve Španělsku se dělá i z bílého vína nebo sektu (cava) a s tou fantou bych tomu i věřil, někdo přidává i perlivou vodu s příchutí citronu ;-)
    dasa: :yes::-K

    Odpovědět

  • dasa dasa(neregistrovaná)

    Jezdím do Španělska, mám tam rodinu. Sangrie je zjednodušeně směs červeného vina a pomerančové nebo citronové šťávy a led. Každá rodina, má svůj vylepšený recept, tak jako u nás. http://www.toprecepty.cz/images/http://www.toprecepty.cz/images/design/smajlici/15.gifdesign/smajlici/5.gif

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    S Lambruskem, (nebo jak se to skloňuje;-)), jsem ji už pila loni u kamarádky a moc mi chutnala. Díky za připomenutí, Lambrusko, pokud se nemýlím, je v Kauflandu k sehnání, určitě ale bude víc druhů, takže uvidím.
    Dostala jsem na Sangriu chuť ;-):-D:-p:yes:

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    V Italii Sangria byva casto pripravovana z vina Lambrusko-amabile, tim padem se pridava mene cukru, s tou Fantou si delate legraci, doufam....

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Já moc alkoholu nedám,ale sangrii s ovocem fakt můžu. Místo citronu mám raději limetku pro její vůni. Ovoce dam všechno, co mám k dispozici. Krásně se nasaje vínem a já ho ráda ujídám. Na kanárech jsme si jí dávali večer, ale domácí vymazlená je lepší;-):yes:

    Odpovědět

  • Miquel Miquel(autor receptu)

    Díky všem :-K
    zizala: Tu koupenou neznám, nevím jak chutná :-8
    magdalena66: :yes: Ano máš naprostou pravdu, co recept to originál ;-) , podle reakcí na Facebooku jsou zase češi mistři všeho a jedině tak jak ji dělají oni, je to ta pravá Sangría :no:

    Odpovědět

  • magdalena66 magdalena66

    Namychana Sangria neni tak dobra jako domaci, a domaci je snadna. Spanelove tam velice casto pridavaji liquor 43 nebo konak, mozno i Cointreau a tak:-pe to casto redi pomerancovou Fantou ( bydlime tady u Spanelska a mame nekolik receptu primo od Spanelu, je velice dobra !)

    Odpovědět

  • MajaV MajaV

    Lákavé:yes::-p Ukládám a zkusím:-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Namíchanou sangrii si kupuju na léto, máme ji moc rádi. Už jsem přemýšlela, zda by nešla udělat v domácích podmínkách a vidím, že šla ;-) Díky, ukládám a zrealizuju :-p:yes:

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Výborné:-p:yes:, stačí už jenom zavřít oči a představit si šplouchání moře a šumění palem ;-):-) +3 :-K.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Som abstinent, ale toto sa mi páči.:-):yes:;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: sangria recept sangría domácí sangria recept na sangrii víno sangria domaci sangrie pravá sangria prava sangria recept sangria recept original recept sangria napoj sangria jak podavat sangrii sangrie sangria víno co je sangria sangrie recept jak udelat sangrii original sangria sangria original spanelsky napoj