Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Španělská Sangría

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Miquel Miquel

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 220 kJ /
531 kcal
Bílkoviny1,40 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 21 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy21,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cukr a vodu svaříme do úplného rozpuštění cukru. Krok 2: Víno nalijeme do většího džbánu. Krok 3: Z pomerančů a citronu vymačkáme šťávu a přes síto ji přilijeme do vína. Krok 4: Broskve oloupeme, nakrájíme je na kostičky a dáme do vína. Krok 5: Přilijeme cukrový rozvar, promícháme a necháme 2 hodiny stát při pokojové teplotě. Krok 6: Před podáváním přidáme do džbánu kostky ledu. Servírujeme do sklenic s ledem.

Zveřejněno 11. 6. 2015

Poznámka autora Miquel

Nápoj můžeme dát i na 2 hodiny vychladit do lednice, ale při pokojové teplotě se lépe propojí a smísí chutě vína a ovoce.

Část pomerančů můžeme nakrájet na plátky, ale může se stát, že nápoj získá nahořklou chuť kůry.

Kdo chce, může přidat i kousek skořice vcelku.

Cukr můžeme dát rovnou do vína, bez toho, abychom ho nechali rozpustit ve vodě. Může se ale stát, že se ve víně kompletně nerozpustí.

Existují různé variace, co se týká množství surovin nebo druhů ovoce, doporučuje se přidávat pevné ovoce, ne moc měkké. Dá se říct, že broskev je ovoce, které by v nápoji nemělo chybět. Podle chuti můžeme přidat i jiný druh ovoce.

Doporučuje se používat mladší ročníky vína, které neležely dlouhou dobu v sudech. Já jsem použil víno joven (mladé) ze španělské oblasti Ribera del Duero. Hotový nápoj doladíme podle chuti (více cukru, atd.), každé víno je jiné.

Při podávání můžeme nápoj dolít perlivou vodou.

Chceme-li, aby byl nápoj silnější, přilijeme na začátku do vína pomerančový likér nebo třtinový rum.

Pro všeználky, kteří by tady chtěli psát, že takto se Sangría nedělá, přidávám odkazy, kde jsem čerpal inspiraci, a rovnou můžou psát rodilým Španělům, že to není Sangría. Děkuji. http://javirecetas.hola.com/sangria-como-hacer-san...

http://www.abc.es/sociedad/20140115/abci-receta-sa...

http://www.directoalpaladar.com/otras-bebidas/mi-r...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Španělská Sangría

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V9JB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Španělská Sangría

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V9JB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Miluji Sangrii :-8 zatím jsem doma použila jen tu kupovanou, ale toto určitě vyzkouším a budu si představovat, jak ležím na Cofete :-* (i když to bude jen lehátko u bazénu na dvoře :-D )

Miquel:krásné letní osvěžení:-p:yes:

srettka: :yes:;-)
Jitkas: ve Španělsku se dělá i z bílého vína nebo sektu (cava) a s tou fantou bych tomu i věřil, někdo přidává i perlivou vodu s příchutí citronu ;-)
dasa: :yes::-K

Jezdím do Španělska, mám tam rodinu. Sangrie je zjednodušeně směs červeného vina a pomerančové nebo citronové šťávy a led. Každá rodina, má svůj vylepšený recept, tak jako u nás. www.toprecepty.cz/images/http://www.toprecepty.cz/images/design/smajlici/15.gifdesign/smajlici/5.gif

S Lambruskem, (nebo jak se to skloňuje;-)), jsem ji už pila loni u kamarádky a moc mi chutnala. Díky za připomenutí, Lambrusko, pokud se nemýlím, je v Kauflandu k sehnání, určitě ale bude víc druhů, takže uvidím.
Dostala jsem na Sangriu chuť ;-):-D:-p:yes:

V Italii Sangria byva casto pripravovana z vina Lambrusko-amabile, tim padem se pridava mene cukru, s tou Fantou si delate legraci, doufam....

Já moc alkoholu nedám,ale sangrii s ovocem fakt můžu. Místo citronu mám raději limetku pro její vůni. Ovoce dam všechno, co mám k dispozici. Krásně se nasaje vínem a já ho ráda ujídám. Na kanárech jsme si jí dávali večer, ale domácí vymazlená je lepší;-):yes:

Díky všem :-K
zizala: Tu koupenou neznám, nevím jak chutná :-8
magdalena66: :yes: Ano máš naprostou pravdu, co recept to originál ;-) , podle reakcí na Facebooku jsou zase češi mistři všeho a jedině tak jak ji dělají oni, je to ta pravá Sangría :no:

Namychana Sangria neni tak dobra jako domaci, a domaci je snadna. Spanelove tam velice casto pridavaji liquor 43 nebo konak, mozno i Cointreau a tak:-pe to casto redi pomerancovou Fantou ( bydlime tady u Spanelska a mame nekolik receptu primo od Spanelu, je velice dobra !)

Lákavé:yes::-p Ukládám a zkusím:-)

Namíchanou sangrii si kupuju na léto, máme ji moc rádi. Už jsem přemýšlela, zda by nešla udělat v domácích podmínkách a vidím, že šla ;-) Díky, ukládám a zrealizuju :-p:yes:

Výborné:-p:yes:, stačí už jenom zavřít oči a představit si šplouchání moře a šumění palem ;-):-) +3 :-K.

Som abstinent, ale toto sa mi páči.:-):yes:;-)

Tématické fráze:
sangria recept, sangría, domácí sangria, recept na sangrii, víno sangria, domaci sangrie, pravá sangria, prava sangria recept, sangria recept original, recept sangria, napoj sangria, jak podavat sangrii, sangrie, sangria víno, co je sangria, sangrie recept, jak udelat sangrii, original sangria, sangria original, spanelsky napoj

Suroviny:
cukr, voda, víno červené, broskve, pomeranče, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu