Nutriční hodnoty (Ořechový páj)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 695 kJ / 3 990 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,15 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 57,18 g |
| Tuky | 223,99 g |
| – nasycené | 99,67 g |
| – nenasycené | 107,58 g |
| –– mononenasycené | 54,55 g |
| –– polynenasycené | 53,03 g |
| ––– omega 3 | 8,36 g |
| Vláknina | 21,03 g |
| Cholesterol | 859 mg |
| Sodík | 171 mg |
| Sůl | 0,33 g |
| Sacharidy | 410,72 g |
| – cukry | 156,36 g |
| ––– laktóza | 1,36 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 50 ml 50 ml studené vody | Voda | 50 ml |
| 150 150 změklého másla | Máslo kravské | 150 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 50 g 50 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 50 g |
| 50 g 50 g rozinek | Rozinky | 50 g |
| 100 g 100 g strouhaných ořechů | Vlašské ořechy | 100 g |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky perníkového koření | Perníkové koření | 1.25 g |
| 2 2 bílky | Vaječný bílek | 66 g |
| 1 lžička 1 lžička octa | Ocet lihový | 5 ml |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 100 g 100 g krupicového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 100 ml 100 ml zakysané smetany, co nejtučnější | ||
| 20 g 20 g másla | Máslo kravské | 20 g |