Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 33 827 kJ / 8 085 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,21 g |
Tuky | 5,10 g |
Vláknina | 23,18 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 73 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 1 951,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vodu s cukrem svaříme.
Ostatní ingredience dáme do velké sklenice (5 l). Zchladlou cukrovou vodou zalijeme, položíme víčko, ale ne na pevno. Krok 2: Po třech týdnech kvašení slijeme do nové sklenice (nejlépe hadičkou, aby usazenina zůstala na dně) a necháme stát další měsíc. Nakonec slijeme naposledy do láhví. Krok 3: Kvašení cca do 20 °C, další 18-20 °C, v láhvích už v chladu (studený sklep, lednice).
Podáváme chlazené s kostkou ledu a kolečkem citronu či pomeranče.
Ostatní ingredience dáme do velké sklenice (5 l). Zchladlou cukrovou vodou zalijeme, položíme víčko, ale ne na pevno. Krok 2: Po třech týdnech kvašení slijeme do nové sklenice (nejlépe hadičkou, aby usazenina zůstala na dně) a necháme stát další měsíc. Nakonec slijeme naposledy do láhví. Krok 3: Kvašení cca do 20 °C, další 18-20 °C, v láhvích už v chladu (studený sklep, lednice).
Podáváme chlazené s kostkou ledu a kolečkem citronu či pomeranče.
Zveřejněno 11. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Cinzano" z rýže
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wMBR
Moje poznámka
"Cinzano" z rýže
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wMBR
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 2 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 4 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 13 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno před 23 hodinami
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 5 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 6 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 6 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 8 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 9 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 9 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 9 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 10 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 10 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 12 hodinami
Suroviny:
rýže,
koření hřebíček,
skořice celá,
citron,
rozinky,
droždí,
voda,
cukr
Komentáře (12)
Prosím, môžeš doplniť do receptu, či necháme kvasiť pri izbovej teplote, alebo v chlade?
Fotku jsem řešila rýží nasypanou do broušeného poháru, ale moc bílého podkladu se odráželo a fotky byly nepovedené. Zkusím to za denního světla. Ingredience máte stejné? Prohlížela jsem si
"Recepty" a narazila jsem na Činzáno. Řekla jsem si, že takový báječný recept v dnešní drahotě přijde určitě vhod i ostatním.