Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Cinzano" z rýže

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min + doba kvašení a následného odležení

30 min (30 min příprava, + doba kvašení a následného odležení)

11. 3. 2022 02:39

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie33 827 kJ / 8 085 kcal
Bílkoviny47,21 g
Tuky5,10 g
Vláknina23,18 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 73 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy1 951,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vyzkoušela jsem, a není to vůbec špatné.

Možná by nemuselo být tolik cukru, ubrala bych 1 hrnek. Na vyzkoušení by stačila poloviční dávka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

janky3 janky3

14. 3. 2022 09:45

Dajda: Máte pravdu, někdy je kafe chlorované, tam, kde nenechají vodu dobře převařit a utnou var hned, jak se objeví první bublinka. Četla jsem, že ke zbavení se chlóru je třeba vařit 10 vteřin. A zbylou vodu vylít, aby se opět nepřevařovala. Naučila jsem se do rychlovarné konvice napustit přesně tolik, kolik potřebuji. Málokdy se o pár kapek netrefím. Teď je to obvzlášť třeba, neboť zdražili všechno, mně elektřinu o 117%, což je likvidující pro mnoho lidí.;-( Snad bude líp.:-(

janky3 janky3

14. 3. 2022 09:42

Dajda: Máte pravdu, někdy je kafe chlorované, tam, kde nenechají vodu dobře převařit a utnou var hned, jak se objeví první bublinka. Četla jsem, že ke zbavení se chlóru je třeba vařit 10 vteřin. A zbylou vodu vylít, aby se opět nepřevařovala. Naučila jsem se do rychlovarné konvice napustit přesně tolik, kolik potřebuji. Málokdy se o pár kapek netrefím. Teď je to obvzlášť třeba, neboť zdražili všechno, mně elektřinu o 117%, což je likvidující pro mnoho lidí.;-( Snad bude líp.:-(

janky3 janky3

14. 3. 2022 08:56

yanull: M.yslím, že jsem rýži neproplachovala vůbec, byla to rýže II. jakosti, takže i zlomky a obroušené částečky. Proto se kupovala horší kvalita rýže, aby tam všechno zůstalo. Rýže byla určitě kulatá:-)

yanull yanull

14. 3. 2022 07:40

Předpokládám, že rýží je třeba propláchnout, stačí jednou nebo vícekrát? Propláchnutím se vyplaví škrob. Nechystám se to sice dělat, ale zajímá mě, zda je lepší rýže dlouhozrnná nebo kulatozrnná. Děkuji za doplnění :-K

Dajda Dajda

12. 3. 2022 07:08

janky3: Na vodě, i když je vlastně bez chuti, záleží při výrobě nápojů dost často. Rozhodně minimálně při přípravě kafe poznám, že jsem změnila působiště, a většinou si mé chuťové buňky musí na změnu vody chvilku zvykat! :-D

janky3 janky3

12. 3. 2022 02:08

maris: Ono také záleží na kvalitě ostatních surovin, dokonce i na vodě.;-)

janky3 janky3

12. 3. 2022 01:43

magdalenka: Já jsem to měla ve špajzu s přvřeným okénkem na zemi. Dělala jsem to na podzim, takže ani teplo, ani chladno. Po slití bylo sice větší chladno, ale dveře se několikrát denně otevíraly, takže tam našlo teplo. Po dalším slití do láhví bylo opět chladněji, takže zůstaly na místě.

maris maris

11. 3. 2022 18:33

Ano, kdysi to byl hit, i my jsme to vyzkoušeli, ale co k tomu říct - asi jen to, že každému chutná něco jiného, pro nás zklamání, ale vím že to dělalo hodně lidí. :-8

Dajda Dajda

11. 3. 2022 14:24

magdalenka: Já to vidím poprvé. :-O V životě bych neřekla, že z takových surovin může vzniknout něco dobrého! :-O

magdalenka magdalenka

11. 3. 2022 12:39

Pred cca 40 rokmi to bol hit... pamätám sa, ako mi dávala susedka ochutnať a neverila som, že to vyrobila z ryže a hrozienok.:-8
Prosím, môžeš doplniť do receptu, či necháme kvasiť pri izbovej teplote, alebo v chlade?

janky3 janky3

11. 3. 2022 10:31

Marie Svarcova: Já recept dostala od kamarádky, ještě za totáče a používala se rýže jakost II.
Fotku jsem řešila rýží nasypanou do broušeného poháru, ale moc bílého podkladu se odráželo a fotky byly nepovedené. Zkusím to za denního světla. Ingredience máte stejné? Prohlížela jsem si
"Recepty" a narazila jsem na Činzáno. Řekla jsem si, že takový báječný recept v dnešní drahotě přijde určitě vhod i ostatním.:-8

Marie Svarcova Marie Svarcova

11. 3. 2022 08:40

:-) ten recept mám cca 45 let, dělala jsem i dva 25 l demižony na svatbu mé dcery :yes: je naprosto dokonalý a opravdu to chutná jako cinzano. :yes: (jediné co mám jinak je 4 týdny kvasit, stáhnout hadičkou do čisté sklenice, a po 2 týdnech vyčištěné stáhout do lahví - to už je jen takový detail. :yes: mohu opravdu doporučit - mne by vůbec nenapadlo ho sem dát :-K :yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Suroviny: rýže, koření hřebíček, skořice celá, citron, rozinky, droždí, voda, cukr

TopRecepty.cz

"Cinzano" z rýže

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wMBR