Nutriční hodnoty (Fofr omáčka z cukety na špagety)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 231 kJ / 1 250 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,34 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 21,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,84 g |
| Tuky | 101,23 g |
| – nasycené | 51,42 g |
| – nenasycené | 46,94 g |
| –– mononenasycené | 40,17 g |
| –– polynenasycené | 6,78 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 17,56 g |
| Cholesterol | 102 mg |
| Sodík | 2,39 g |
| Sůl | 5,80 g |
| Sacharidy | 50,85 g |
| – cukry | 36,90 g |
| ––– laktóza | 8,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g nastrouhané cukety | Cuketa čerstvá | 400 g |
| 100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžička 1 lžička sladké mleté papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| 250-300 ml 250-300 ml rajčatové passaty | Pyré z červených rajčat | 275 g |
| 200 g 200 g pomazánkového másla bez příchutě | Pomazánka mléčná | 200 g |
| oregano | Oregano sušené | |
| bazalka | Bazalka čerstvá | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| cukr (na dochucení) | Cukr bílý | |
| 1 špetka 1 špetka mleté skořice | Skořice ceylonská mletá |