Nutriční hodnoty (Pšenično-žitný chléb s jogurtem ve tvaru věnce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 571 kJ / 614 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,31 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,93 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,38 g |
| Tuky | 6,14 g |
| – nasycené | 2,51 g |
| – nenasycené | 3,29 g |
| –– mononenasycené | 1,49 g |
| –– polynenasycené | 1,80 g |
| ––– omega 3 | 0,16 g |
| Vláknina | 21,16 g |
| Cholesterol | 10 mg |
| Sodík | 53 mg |
| Sůl | 0,07 g |
| Sacharidy | 108,90 g |
| – cukry | 9,95 g |
| ––– laktóza | 4,07 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 450 450 hladké pšeničné mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 150 g 150 g hladké žitné celozrnné mouky (Pernerka) | Mouka žitná celozrnná hladká | 150 g |
| 2 2 kávové lžičky soli (12 g) | Sůl mořská | |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky drceného kmínu | Kmín mletý | 7.5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky krupicového cukru | Cukr bílý | 2.5 g |
| 275 g 275 g (ml) vlažné vody - dle potřeby | Voda | 275 ml |
| 100 g 100 g hustého selského jogurtu | Jogurt kravský bílý 3,5% | 100 ml |
| 16 g 16 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 16 g |
| celý kmín na povrch | Kmín | |
| trochu trochu hladké mouky na vál a na vysypání ošatky | Mouka pšeničná hladká |