Nutriční hodnoty (Feferonkový salát 2020)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 589 kJ / 2 531 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,45 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 67,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,95 g |
| Tuky | 171,80 g |
| – nasycené | 35,79 g |
| – nenasycené | 129,57 g |
| –– mononenasycené | 94,42 g |
| –– polynenasycené | 35,16 g |
| ––– omega 3 | 10,40 g |
| Vláknina | 12,20 g |
| Cholesterol | 180 mg |
| Sodík | 15,83 g |
| Sůl | 39,50 g |
| Sacharidy | 162,60 g |
| – cukry | 145,30 g |
| ––– laktóza | 19,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 10 kuliček 10 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
| 1 1 kávová lžička hořčičného semínka | Hořčice žlutá semena | |
| 0,5 l 0,5 l vody | Voda | 500 ml |
| 2 2 chili papričky (viz postup, 3. krok) | ||
| 150 g 150 g cibule, oloupané a očištěné | ||
| 1/2 1/2 kávové lžičky kyseliny citronové | E330 - Kyselina citronová | |
| 0,25 l 0,25 l 8% octu | Ocet lihový | 250 ml |
| 2 PL 2 PL soli | Sůl mořská | 30 g |
| 4 PL 4 PL cukru (nebo ekvivalent umělého sladidla) | Cukr bílý | 100 g |
| 350 g 350 g očištěných paprik (složení viz postup, 3.krok) | Paprika červená čerstvá | 350 g |
| 0,7 l 0,7 l vody | Voda | 699.999988079071 ml |
| 1,25 dl 1,25 dl oleje (slunečnicový, řepkový) | Olej řepkový | 125 ml |
| 300 g 300 g Eidamu 45% bloček | Sýr kravský tvrdý 30% | 300 g |
| 100 g 100 g sterilovaného hrášku ve slaném nálevu | Hrášek zelený sterilovaný | 100 g |
| volitelně dle chuti: worcester, sůl, mletý pepř, cukr | Cukr bílý |