Nutriční hodnoty (Paella Valenciana a Paella de Marisco)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 759 kJ / 3 766 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 73,53 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 73,53 g |
| Tuky | 5,18 g |
| – nasycené | 0,97 g |
| – nenasycené | 2,72 g |
| –– mononenasycené | 1,29 g |
| –– polynenasycené | 1,43 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 38,68 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 45 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 840,60 g |
| – cukry | 25,04 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 kuřecí stehenní řízky nebo 6-8 paliček | Kuřecí stehenní řízky | |
| 2 2 králičí stehna nejlépe vykostěná (nemusí být, ale mělo by) | Králík stehna | |
| 3 3 dlouhé červené kapie | Paprika červená čerstvá | |
| 2 hrsti 2 hrsti zelených fazolových lusků | Fazolky čerstvé | |
| 4 PL 4 PL drcených rajčat | Pyré z červených rajčat | 60 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 2 hrnky 2 hrnky kulatozrnné rýže | Rýže bílá kulatozrnná | 500 g |
| 1 hrnek 1 hrnek drůbežího nebo zeleninového vývaru | ||
| 2-3 hrnky 2-3 hrnky vody | Voda | 625 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| 2 2 sépie | Sépie | |
| 2 hrsti 2 hrsti uzavřených čerstvých slávek (cca 16 ks) | Slávky neloupané | |
| 2 hrsti 2 hrsti větších neloupaných krevet | Krevety loupané | |
| 1 1 červená paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 4 PL 4 PL drcených rajčat | Pyré z červených rajčat | 60 g |
| 2 hrnky 2 hrnky kulatozrnné rýže | Rýže bílá kulatozrnná | 500 g |
| 3-4 hrnky 3-4 hrnky vody | Voda | 875 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| citron | Citrón čerstvý |