Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Metyja - valašský dezert)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie2 206 kJ /
527 kcal
Bílkoviny7,60 g
– z toho živočišné bílkoviny0,77 g
– z toho rostlinné bílkoviny6,83 g
Tuky17,55 g
– nasycené7,67 g
– nenasycené8,48 g
–– mononenasycené4,43 g
–– polynenasycené4,05 g
––– omega 30,11 g
Vláknina8,72 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 23 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy80,38 g
– cukry46,98 g
––– laktóza1,03 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
200 g 200 g brambor Brambor zimní 200 g
sůl Sůl mořská
1 lžička 1 lžička moučkového cukru do brambor (podle potřeby) Cukr bílý 5 g
1-2 lžíce 1-2 lžíce hustých švestkových povidel Povidla 34.5 g
1 lžíce 1 lžíce rozpuštěného másla Máslo kravské 10 g
1 lžíce 1 lžíce mletého máku Mák modrý mletý 15 g
1 lžíce 1 lžíce moučkového cukru na posyp (podle potřeby) Cukr bílý 25 g
1 lžíce 1 lžíce oslazené zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 25 ml
meduňka na ozdobu Máta peprná list čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.