Nutriční hodnoty (Metyja - valašský dezert)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 2 206 kJ / 527 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,77 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,83 g |
| Tuky | 17,55 g |
| – nasycené | 7,67 g |
| – nenasycené | 8,48 g |
| –– mononenasycené | 4,43 g |
| –– polynenasycené | 4,05 g |
| ––– omega 3 | 0,11 g |
| Vláknina | 8,72 g |
| Cholesterol | 35 mg |
| Sodík | 23 mg |
| Sůl | 0,03 g |
| Sacharidy | 80,38 g |
| – cukry | 46,98 g |
| ––– laktóza | 1,03 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g brambor | Brambor zimní | 200 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 lžička 1 lžička moučkového cukru do brambor (podle potřeby) | Cukr bílý | 5 g |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce hustých švestkových povidel | Povidla | 34.5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rozpuštěného másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce mletého máku | Mák modrý mletý | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce moučkového cukru na posyp (podle potřeby) | Cukr bílý | 25 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oslazené zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 25 ml |
| meduňka na ozdobu | Máta peprná list čerstvá |