Nutriční hodnoty (Metyja - valašský dezert)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 2 206 kJ / 527 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,77 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,83 g |
Tuky | 17,55 g |
– nasycené | 7,67 g |
– nenasycené | 8,48 g |
–– mononenasycené | 4,43 g |
–– polynenasycené | 4,05 g |
––– omega 3 | 0,11 g |
Vláknina | 8,72 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 23 mg |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 80,38 g |
– cukry | 46,98 g |
––– laktóza | 1,03 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g brambor | Brambor zimní | 200 g |
sůl | Sůl mořská | |
1 lžička 1 lžička moučkového cukru do brambor (podle potřeby) | Cukr bílý | 5 g |
1-2 lžíce 1-2 lžíce hustých švestkových povidel | Povidla | 34.5 g |
1 lžíce 1 lžíce rozpuštěného másla | Máslo kravské | 10 g |
1 lžíce 1 lžíce mletého máku | Mák modrý mletý | 15 g |
1 lžíce 1 lžíce moučkového cukru na posyp (podle potřeby) | Cukr bílý | 25 g |
1 lžíce 1 lžíce oslazené zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 25 ml |
meduňka na ozdobu | Máta peprná list čerstvá |