Nutriční hodnoty (Jemný zeleninový krém s rajčaty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 684 kJ / 403 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,74 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,66 g |
| Tuky | 16,21 g |
| – nasycené | 10,06 g |
| – nenasycené | 5,80 g |
| –– mononenasycené | 3,35 g |
| –– polynenasycené | 2,45 g |
| ––– omega 3 | 0,37 g |
| Vláknina | 7,49 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 80 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 49,01 g |
| – cukry | 27,08 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 1 l 1 l hovězího vývaru | Vývar hovězí | 1000 ml |
| 4 4 rajčata | Rajče červené čerstvé | 240 g |
| 1 lžíce 1 lžíce krupicového cukru | Cukr bílý | 12 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 větvička 1 větvička tymiánu | Tymián sušený | |
| 1 hrst 1 hrst bazalky | Bazalka čerstvá | |
| krutony | Krutony | |
| mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| kozí sýr | Sýr hrudkový kozí | |
| olivový olej | Olej olivový |