Nutriční hodnoty (Bramborový guláš z bedel)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 1 921 kJ / 459 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,97 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,14 g |
Tuky | 19,76 g |
– nasycené | 9,92 g |
– nenasycené | 9,35 g |
–– mononenasycené | 6,60 g |
–– polynenasycené | 2,75 g |
––– omega 3 | 0,22 g |
Vláknina | 15,12 g |
Cholesterol | 14 mg |
Sodík | 36 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 54,41 g |
– cukry | 11,29 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 středně velké klobouky bedle jedlé | Bedla čerstvá | |
1 lžíci 1 lžíci sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
4-5 4-5 brambor | Brambor zimní | 225 g |
2 lžičky 2 lžičky sladké (maďarské) papriky | Paprika bílá čerstvá | 10 g |
1/2 1/2 lžičky pálivé papriky | Paprika pálivá | |
1/2 lžičky 1/2 lžičky drceného kmínu | Kmín mletý | 2.5 g |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý černý pepř | Pepř černý mletý | |
500 -600 ml 500 -600 ml vývaru (hovězí nebo zeleninový) | Vývar hovězí | 550 ml |