Nutriční hodnoty (Bramborová kaše s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 942 kJ / 1 659 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,61 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,81 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,80 g |
| Tuky | 70,04 g |
| – nasycené | 44,16 g |
| – nenasycené | 23,64 g |
| –– mononenasycené | 21,36 g |
| –– polynenasycené | 2,28 g |
| ––– omega 3 | 0,47 g |
| Vláknina | 33,70 g |
| Cholesterol | 212 mg |
| Sodík | 127 mg |
| Sůl | 0,13 g |
| Sacharidy | 213,77 g |
| – cukry | 58,77 g |
| ––– laktóza | 6,77 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kilo 1 kilo brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 3 3 větší nakyslá jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 100-150 ml 100-150 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
| asi 80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |