

Marinovaný kuřecí steak
Suroviny
- Na marinádu:
- (čerstvé bylinky nasekané)
- oregáno
- čerstvá bazalka
- citronový tymián
- 2 lžíce Balsamico krém světlý
- 6 nakládaných sušených rajčat v oleji nakrájených na proužky (+3 lžíce oleje ze sušených rajčat)
- 1 chilli paprička nakrájená na plátky
- 2 lžíce zakysané smetany
- sůl
- citronový pepř
- 1/2 lžičky silně pálivého feferonkového krému
- 500 g kuřecích řízků (prsní, nebo stehenní)
Postup přípravy receptu
Maso omyjeme, osušíme. Ingredience na marinádu pořádně promícháme. Do masa uděláme zářezy, aby marináda prostoupila co nejvíce do masa. Takto připravené maso dáme do marinády a řádně ho v ní prohněteme, přikryjeme folií a necháme odpočívat.
Rozpálíme si pánev a maso opečeme z obou stran. Doba pečení záleží na každém, jak má steaky rád propečené.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Marinovaný kuřecí steak
-
Recept je skvělý, určitě se nechám inspirovat do budoucna, nebo spíše až si budu dělat večeři.
Sušené rajčata a houby zní jako fajn přiloha.
Gustavo Woltmann -
no to musí být dobrota
určitě zrealizuji
-
Kuřecí je u nás nejoblíbenější maso a každý recept z něj je u mě vítán třebas jen pro inspiraci
-
, uloženo k realizaci
-
Děkuji za milé komentíky, vyzkoušejte
-
Hani, to je paráda. Zase nějaká inspirace na kuřecí
-
Sušená rajčátka, zakysaná smetaná a ještě plátek masa? Jo, to bude dobrůtka
+6
-
Bibinka:dala bych, ale už není
děkuji všem za komentíky -
Hani, kruciš takový flák masa bych si dala okamžitě
ten by mi chutnal moc, tak aspoň 5.bod
když mi ho nedáš
-
Krásně šťavnatá fotka
-
Hani, recept je báječný, určitě se nechám inspirovat, děkuji
!
Jen bych doplnila, že kuřecí steak se vždy podává zcela propečený. -
moc pěkné
-
To je zase pecka
Pochutnala bych si
Krásné foto