Nutriční hodnoty (Dýňovo - bramborové kari s červenou čočkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 750 kJ / 179 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,52 g |
| Tuky | 0,46 g |
| – nasycené | 0,05 g |
| – nenasycené | 0,20 g |
| –– mononenasycené | 0,05 g |
| –– polynenasycené | 0,14 g |
| ––– omega 3 | 0,01 g |
| Vláknina | 9,58 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 41 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 34,50 g |
| – cukry | 10,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 1 kousek 1 kousek máslové dýně (ev. hokaido) | Dýně máslová čerstvá | |
| 1 1 malá miska červené čočky | Čočka červená neloupaná | |
| 2 2 šalotky | Šalotka čerstvá | |
| 3 3 vrchovaté lžíce rajčat z plechovky | Rajče červené čerstvé | 180 g |
| olej | Olej řepkový | |
| 1 lžíce 1 lžíce garam masala | Garam masala | 15 g |
| 1/2 lžíce 1/2 lžíce sumachu | ||
| 4 tobolky 4 tobolky kardamomu | Kardamom prášek | |
| 4 4 kari lístky | Kari | |
| feferonka dle chuti | Chilli paprička čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| citron | Citrón čerstvý | |
| rýže | Rýže bílá | |
| ochucený jogurt (lístky máty a citronem) | Jogurt kravský bílý 3,5% |