Nutriční hodnoty (Palačinky pro diabetiky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 795 kJ / 190 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,24 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,78 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,46 g |
| Tuky | 9,89 g |
| – nasycené | 3,34 g |
| – nenasycené | 4,21 g |
| –– mononenasycené | 3,41 g |
| –– polynenasycené | 0,80 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 0,12 g |
| Cholesterol | 268 mg |
| Sodík | 159 mg |
| Sůl | 0,36 g |
| Sacharidy | 10,97 g |
| – cukry | 7,55 g |
| ––– laktóza | 7,35 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 2 oloupaná jablka-plátky | ||
| 1,5 dl 1,5 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
| 3-4 kapky 3-4 kapky vanilkové tresti | Aroma mandlové | |
| maličko soli | Sůl mořská | |
| 1 1 vrchem lžíce špaldové celozrnné mouky | Mouka špaldová celozrnná hladká | |
| 1 lžičku 1 lžičku hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 4 g |
| olej a máslo na smažení | Máslo kravské |