Nutriční hodnoty (Palačinky pro diabetiky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 795 kJ / 190 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 14,24 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,78 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,46 g | 
| Tuky | 9,89 g | 
| – nasycené | 3,34 g | 
| – nenasycené | 4,21 g | 
| –– mononenasycené | 3,41 g | 
| –– polynenasycené | 0,80 g | 
| ––– omega 3 | 0,05 g | 
| Vláknina | 0,12 g | 
| Cholesterol | 268 mg | 
| Sodík | 159 mg | 
| Sůl | 0,36 g | 
| Sacharidy | 10,97 g | 
| – cukry | 7,55 g | 
| ––– laktóza | 7,35 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g | 
| 2 2 oloupaná jablka-plátky | ||
| 1,5 dl 1,5 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml | 
| 3-4 kapky 3-4 kapky vanilkové tresti | Aroma mandlové | |
| maličko soli | Sůl mořská | |
| 1 1 vrchem lžíce špaldové celozrnné mouky | Mouka špaldová celozrnná hladká | |
| 1 lžičku 1 lžičku hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 4 g | 
| olej a máslo na smažení | Máslo kravské | 
 
	