Nutriční hodnoty (Kapustová polévka s čočkou a klobásou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 3 771 kJ / 901 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,45 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 14,07 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 49,38 g |
Tuky | 19,43 g |
– nasycené | 9,94 g |
– nenasycené | 9,34 g |
–– mononenasycené | 4,62 g |
–– polynenasycené | 4,72 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 36,60 g |
Cholesterol | 96 mg |
Sodík | 869 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 99,88 g |
– cukry | 5,71 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 1/2 menší kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | |
1 1 šalotka | Šalotka čerstvá | |
200 g 200 g uvařené čočky | Čočka hnědá neloupaná | 200 g |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
1 lžíce 1 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
zeleninový vývar podle potřeby | Vývar zeleninový | |
100 g 100 g pikantní klobásy | Klobása | 100 g |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
čubrica | Čubrica | |
hladkolistá petržel na posypání | Petržel kořenová čerstvá |