Nutriční hodnoty (Kapustová polévka s čočkou a klobásou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 3 771 kJ / 901 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,45 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 14,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 49,38 g |
| Tuky | 19,43 g |
| – nasycené | 9,94 g |
| – nenasycené | 9,34 g |
| –– mononenasycené | 4,62 g |
| –– polynenasycené | 4,72 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 36,60 g |
| Cholesterol | 96 mg |
| Sodík | 869 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 99,88 g |
| – cukry | 5,71 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 1/2 menší kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | |
| 1 1 šalotka | Šalotka čerstvá | |
| 200 g 200 g uvařené čočky | Čočka hnědá neloupaná | 200 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
| zeleninový vývar podle potřeby | Vývar zeleninový | |
| 100 g 100 g pikantní klobásy | Klobása | 100 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| čubrica | Čubrica | |
| hladkolistá petržel na posypání | Petržel kořenová čerstvá |