Nutriční hodnoty (Kalamáry s krevetami v pikantní omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 2 975 kJ / 711 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 73,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 70,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,64 g |
| Tuky | 35,03 g |
| – nasycené | 5,64 g |
| – nenasycené | 28,10 g |
| –– mononenasycené | 21,88 g |
| –– polynenasycené | 6,22 g |
| ––– omega 3 | 0,46 g |
| Vláknina | 6,10 g |
| Cholesterol | 650 mg |
| Sodík | 2,17 g |
| Sůl | 5,03 g |
| Sacharidy | 24,19 g |
| – cukry | 6,01 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g očištěných kalamárů | Oliheň | 250 g |
| 150 g 150 g vyloupaných očištěných krevet | Krevety loupané | 150 g |
| 2 lžíce 2 lžíce arašídového oleje | Olej podzemnicový | 30 ml |
| 1 1 menší červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 cm 1 cm čerstvého zázvoru | Zázvor čerstvý | |
| 1 1 chilli paprička | Chilli paprička čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce sekaných rajčat (konzerva) | Rajče červené sterilované | |
| 2 2 střední žampiony | Žampion čerstvý | |
| 1 lžíce 1 lžíce rybí omáčky | Rybí omáčka | 15 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce sladké sójové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 15 ml |
| 1 lžíci 1 lžíci švestkového vína | Víno ovocné červené sladké | |
| 1 lžička 1 lžička rýžového octa | Ocet rýžový | 5 ml |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| špetka špetka cukru dle chuti | Cukr bílý | |
| 1 lžička 1 lžička kukuřičného škrobu | Škrob kukuřičný | 5 g |
| citronová šťáva k dochucení | Šťáva z citrónu | |
| nať jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| čerstvý koriandr | Koriandr listy čerstvé |