Nutriční hodnoty (Quinoový salát s křupavou okurkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 6 338 kJ / 1 515 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,01 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 32,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,51 g |
| Tuky | 90,94 g |
| – nasycené | 22,42 g |
| – nenasycené | 65,35 g |
| –– mononenasycené | 46,65 g |
| –– polynenasycené | 18,70 g |
| ––– omega 3 | 1,16 g |
| Vláknina | 24,42 g |
| Cholesterol | 100 mg |
| Sodík | 553 mg |
| Sůl | 1,33 g |
| Sacharidy | 98,86 g |
| – cukry | 8,12 g |
| ––– laktóza | 3,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 125 g 125 g quinoy | Quinoa | 125 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 40 ml 40 ml olivového oleje | Olej olivový | 40 ml |
| 25 ml 25 ml jablečného octa | Ocet jablečný | 25 ml |
| 1/2 1/2 citronu | Citrón čerstvý | 45 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
| pepř | Pepř černý | |
| 60 g 60 g rukoly | Rukola čerstvá | 60 g |
| 1/2 1/2 okurky | Okurka salátová čerstvá | |
| 3 3 ředkvičky | Ředkvička čerstvá | |
| 125 g 125 g mozzarelly | Mozzarella kravská | 125 g |
| 1 hrst 1 hrst čerstvé máty | Máta peprná list čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce sezamových semínek | Sezam loupaný | 30 g |
| 1 lžička 1 lžička chilli vloček | Chilli paprička sušená | 5 g |