

Indické cibulové smaženky (bhajis) s mátovou rájtou
Suroviny
- 2 velké cibule
- 100 g Hrašky
- 1 PL kari pasty (použila jsem žlutou) nebo koření
- 1/2 KL prášku do pečiva
- chilli paprička nebo drcené chilli (podle chuti)
- sůl
- cca 150 ml vody
- Na rájtu:
- 1 bílý jogurt (hustý, malý)
- pár snítek čerstvé máty
- 1 malý stroužek česneku
- špetka soli
Postup přípravy receptu
Cibuli nakrájíme na proužky. Smícháme v míse suroviny na těstíčko, tzn. Hrašku, prášek do pečiva, kari pastu, chilli, sůl a vodu podle potřeby. Cibuli přimícháme do směsi.
Rozpálíme v pánvi dostatečné množství oleje a smaženky pečeme do zlatova z obou stran. Na papírové utěrce odsajeme přebytečný tuk.
Na rájtu smícháme jogurt s utřeným česnekem, posekanou mátou a malinko osolíme.
Poznámka od kuchařky
Zdroj časopis Apetit 3/13
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Indické cibulové smaženky (bhajis) s mátovou rájtou
-
Určitě tam Hrášku nebylo, to asi tím upravováním receptů
-
Nadja: Díky za upozornenie, opravila som.
-
Andy, v surovinách máš 100 g Hrášku, ale domnívám se, že to má být 100 g Hrašky (směsi na obalování a zahušťování).
-
uz jsem uvazovala o tom,ze jeste neznam indickou kuchyni a chci ji zkusit
-
Ja som to tiež skúšala ale aj s mangovým chutney je to tiež mňamky. :)
-
No vidíš, nebýt FB, přehlídla bych to!
-
magdalenka:Magdi, tak to jsem ráda, že i vám doma chutnalo a myslím, že ty dva jsi ráda obětovala, co?
-
Odskúšané - skvelé! Musela som obetovať na zapitie aj Müllera s Thurgauom...
-
tohle určitě zkusím, vypadá to úžasně
-
To je paráda
Za receptík bodík a za pochvalu fotek se děvčátka podělte
Rebi já vím,že Andry není škrťa
-
vypadá suprově, všechno
-
senky:
ono záleží, čo také máš na mysli pod pojmom.. romantický
ale raději nee
-
rebeka:takže jako dobrotu na romantický večer nedoporučuješ
-
V indickej reštaurácii sme si niečo cibuľové smažené dávali, asi to boli pakory, čo je v podstate to isté. Štípalo to jak ďas. A to si vždy objednávame menej pálivé veci...
Nemám Hrašku, ani cícerovú múku, ale budem improvizovať, asi s kukuričným škrobom.
Vďaka za recept, je dobré, že vyťahuješ aj takéto netradičné veci. -
1974andrea: si piš, že ano
jenom tohle jídlo nedoporučuji konzumovat před návštěvou divadla nebo koncertu, poněvadž je.. jak to říci.. takové povznášející