Nutriční hodnoty (Bramborka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 712 kJ / 3 755 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,54 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 48,86 g |
| Tuky | 231,26 g |
| – nasycené | 88,31 g |
| – nenasycené | 135,09 g |
| –– mononenasycené | 107,45 g |
| –– polynenasycené | 27,64 g |
| ––– omega 3 | 4,35 g |
| Vláknina | 28,58 g |
| Cholesterol | 399 mg |
| Sodík | 3,34 g |
| Sůl | 8,21 g |
| Sacharidy | 342,04 g |
| – cukry | 18,72 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 160-180 g 160-180 g vody | Voda | 170 ml |
| 50 g 50 g oleje | Olej řepkový | 50 ml |
| 200 g 200 g hrubě strouhaných vařených brambor | Brambor zimní | 200 g |
| 200 g 200 g drobně krájené anglické slaniny | Anglická slanina | 200 g |
| 2 2 větší drobně nakrájené cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 400 g 400 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 400 g |
| 2 2 rovné lžičky soli (10 g) | Sůl mořská | |
| 1 1 rovná lžička cukru | Cukr bílý | |
| 2 lžičky 2 lžičky drceného kmínu | Kmín mletý | 10 g |
| 1 1 rovná lžička mletého pepře | Pepř černý mletý | |
| 15-17 g 15-17 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 16 g |