Nutriční hodnoty (Pečené brambory na francouzský způsob)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 132 kJ / 1 705 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 32,52 g |
| Tuky | 69,73 g |
| – nasycené | 9,49 g |
| – nenasycené | 59,93 g |
| –– mononenasycené | 50,46 g |
| –– polynenasycené | 9,47 g |
| ––– omega 3 | 0,37 g |
| Vláknina | 24,18 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,01 g |
| Sůl | 2,80 g |
| Sacharidy | 225,03 g |
| – cukry | 25,14 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg maličkých nových brambor | Brambor raný | 1000 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 4 lžíce 4 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 44 ml |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 1 lžíce 1 lžíce krystalového cukru | Cukr bílý | 15 g |
| 2 lžíce 2 lžíce dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce jablečného octa | Ocet jablečný | 30 ml |
| petrželová nať na posypání | Petržel nať čerstvá |