Nutriční hodnoty (Krémová mangoldová polévka s jogurtem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 020 kJ / 722 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,91 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,95 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 24,96 g |
Tuky | 13,69 g |
– nasycené | 7,45 g |
– nenasycené | 4,76 g |
–– mononenasycené | 2,71 g |
–– polynenasycené | 2,05 g |
––– omega 3 | 1,08 g |
Vláknina | 24,72 g |
Cholesterol | 38 mg |
Sodík | 699 mg |
Sůl | 0,55 g |
Sacharidy | 94,11 g |
– cukry | 40,57 g |
––– laktóza | 27,75 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g mangoldu | Mangold | 500 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
0,5 l 0,5 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
4 lžíce 4 lžíce jogurtu | Jogurt kravský bílý 3,5% | 80 ml |
sůl | Sůl mořská | |
květy lichořeřišnice na ozdobení | Lichořeřišnice list čerstvý |