Čokoládový nepečený dort

meginka Kuchařka:

Doba přípravy: 20 minut PT0H20M 10 porcí Dorty 6 názorů

takhle vypadá dortík ve formě
43
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Suroviny

4 dcl vody
10 dkg kakaa
250 g másla
10 dkg cukru
4 žloutky, 2 balíčky dětských piškotů
šlehačka
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Svaříme 4 dl vody a 10 dkg kakaa a dáme vychladnout. Umícháme celé máslo s 10 dkg cukru a 4 žloutky. Přidáme vychladlé kakao a zamícháme do toho 2 balíčky piškotů.

  2. Dortovou formu vyložíme alobalem a těsto do ní rozetřeme. Necháme 24 hodin v chladničce, vyklopí se a zdobí šlehačkou.

Poznámka

Kdo má rád kakao, doporučuji, mňamka :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čokoládový nepečený dort

  • stanislava stanislava(neregistrovaná)

    já kakao nevařím jen nechám namočit v 200ml vody a dávám 150g cukru a jen 1 žloutek a 1 velké piškoty.Je to dobrota :-D:-*:yes:

    Odpovědět

  • Biba Biba(neregistrovaná)

    Jo hmota je trochu tekutější, ale díky těm piškotům se přebytečná \"voda\" vsákne a tak se udrží tvar (i na talířku). Dortík je trochu podobný (ne chuťově) dortíku se zakysanými smetanami (funguje na stejném principu vsakování :) ). Děckáá je to mňamka i na léto!

    Odpovědět

  • Jaaja Jaaja

    Tento dortík děláváme. Mám malinko jiný poměr surovin. Je opravdu hodně čokoládový a chce to zdobit hodně šlehačkou, my ji k tomuto dortu sladíme. Formu vyložím buď potravinářskou natahovací fólií nebo alobalem, a to tak, aby mi přesahovala na přikrytí dortu. Když krájím, oddělám kraj dortové formy a krájím, potom přetáhnu fólii, zaklapnu bok formy, a dám do lednice. Já ho nevyklápím.

    Odpovědět

  • balenka balenka

    Opravdu....ty piškoty vypadají nějak moc vcelku a alobal tam taky nevidím, no nevím?, aby se to nemuselo dlabat lžičkou? Ale chuťově asi dobrý.

    Odpovědět

  • Jiřička Jiřička(neregistrovaná)

    Hodně podobný dort znám, ale mám jiné gramáže (5 dkg kakaa, 3 dcl vody - svařit)
    4 žloutky, 1 Heru, 15 dkg cukru krupice - utřít
    Vychlazené kakao po troškách přidat do hmoty a pak vmíchat 2 bal. dětských piškotů. Dort. formu vymazat máslem a vysypat cukrem krupicí. Pak je postup stejný. Dort chutí připomíná pařížský. Chlazení je důležité, aby se dal vyndat.

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    Vypadá to zajímavě...ale když si to představuju, tak máslová hmota smíchaná s kakaem je určitě hodně kakaová a více-méně tekutější...když do toho zamíchám piškoty, tak mám představu, že se rozsypou...jakto, že na obrázku jsou i nedotčené:-O piškoty???...to se nějak nejdřiv "vyloží" forma piškotama????

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo