Nutriční hodnoty (Újezdecké plněné zelné závitky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 5 941 kJ / 1 420 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 50,31 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 48,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,13 g |
| Tuky | 128,53 g |
| – nasycené | 46,36 g |
| – nenasycené | 75,82 g |
| –– mononenasycené | 60,75 g |
| –– polynenasycené | 15,07 g |
| ––– omega 3 | 2,64 g |
| Vláknina | 4,50 g |
| Cholesterol | 419 mg |
| Sodík | 1,79 g |
| Sůl | 4,41 g |
| Sacharidy | 14,40 g |
| – cukry | 4,70 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 12 12 zelných listů | Zelí bílé čerstvé | |
| 200 g 200 g vepřových kotlet | Vepřová kotleta s kostí | 200 g |
| 100 g 100 g libové anglické slaniny | Anglická slanina | 100 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 žemle | Houska pšeničná | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| tymián | Tymián sušený | |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| mletý kmín | Kmín mletý | |
| 125 ml 125 ml vody (z vaření zelí) | Voda | 125 ml |
| 30 ml 30 ml oleje | Olej řepkový | 30 ml |
| 1/2 1/2 masoxu | Bujón hovězí | |
| celý kmín | Kmín | |
| 1 1 vrchovatá lžíce sádla | Sádlo vepřové | |
| vařená rýže | Rýže bílá |