Pečínka ve skle

heli3 Kuchařka:

Doba přípravy: 3 hod PT3H00M 8 velkých zavařovacích sklenic Zavařeniny 14 názorů

514

Suroviny

3 kg libového bůčku
kousek kůže z bůčku
1,5 kg vepřové plece
sůl
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Syrové maso nakrájíme na kousky. Kůži z bůčku na nudličky. Maso prosolíme a skládáme do umytých suchých zavařovacích sklenic.

  2. Převařenou vychladlou vodou zalejeme do 3/4 skleničky.

  3. Otřeme utěrkou vršky sklenic a zavíčkujeme. Používáme víčka s červenou gumou.

  4. Sterilujeme 1 hod při 95 C. Druhý den ještě jednou sterilujeme 1 hod a je hotovo.

Poznámka

Důležité je skladování. Nejlépe v chladnu, tedy v podzemním sklepě rodinného domku či v lednici. Ne ve sklepě paneláku, jak jsem si to původně myslela, tam je teplo a svítilo tam sluníčko a maso se mi tak jednou zkazilo!!!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečínka ve skle

  • Martin Martin(neregistrovaný)

    Miloslava: Ale přidávala. To kvůli šťávě. Není to nutné,ale je to lepší...

    Odpovědět

  • Martin Martin(neregistrovaný)

    Jana:při zavařování v papiňáku je teplota vody vyšší, čili čas můžete nepatrně zmenšit. Zbytečné je dvoje zavařování, stačí jednou. A pak jsou zbytečné další vci, co se píší a radí, jako např. nutnost mít sklenice suché, vymašťovat je sádlem apod. Rozhodně dejte maso do umytých, čistých a klidně mokrých sklenic, vodu trochu dolijte, ta vám udělá "zuft", ten je chutný a příjemný. A pak zavařte. V hrnci, papináku, troubě apod. Hezký den.

    Odpovědět

  • Miloslava Miloslava(neregistrovaná)

    Ano, tak se o zabijačkách zavařovalo maso do plechovek a žádná voda se nepřidávala!!!:-)

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Rada by som sa opytala, kedze je potrebne hodinu sterilizovat a o 48 hodin znova hodinu, ci niekoho nenapadlo to sterilizovat v papinaku (kukte) ako dlho takto to sterilizoval.

    Odpovědět

  • Dáša Dáša(neregistrovaná)

    Vepřovku zavařuji asi tak 33 let nemají chybu,moje děti a manžel ji zbožňují když ji dám ochutnat známým tak chtějí vždy recept,opravdu jednoduché.Maso vepřové na kousky tlusté i libové naskládám do sklenic,na dno do větší sklenice dám kávovou lžičku soli(normální):yes: do menší ne celou kávovou lžičku.Na vrch dám kousky kůže zavřu a steriluji první den 2 hodiny,druhý den 1 hodinu.Nikdy se mi nic nezkazilo a vydrží i 1rok.U nás ale nikdy tak dlouho nevydržela protože se brzy snědla.

    Odpovědět

  • Silva Silva(neregistrovaná)

    výborné mnam:-p:yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Já tak zavařovala kdysi v kuchyni všechno, co nám z hotovek zbylo, jinak, jak známo se to má vyhazovat. Měli jsme jídlo na dovolenou v počtu 8 lidí zadarmo.:-))

    Odpovědět

  • hafikov hafikov

    Znám,dělali jsme do plechovek.Bodík letí:yes:

    Odpovědět

  • Majka Majka(neregistrovaná)

    Vážení, my z Moravy víme jen toto:syrové maso vždy zavařujem 2 hod.při bodu varu.Vepřové maso naskládejte do sklenic,osolte a nahoru položte kousek kůže.Žádnou vodu nepřilévat.Zavařujem 2hod.Skladuji, kde je libo, ale stejně nám to dlouho nevydrží, protože je to moc výborné, ať na studeno nebo chvíli zapečené s cibulí a česnekem.Zkoušela jsem to i s králíkem a je to paráda.Špajz mám na jih a nic se nekazí.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    co som sa ja.. takto ako pise lida ...nazavarala jedla pre dceru, ked studovala vysku v kosiciach...a muzovi, kym som neprisla do mnichova za nim.

    Odpovědět

  • Lida Lida(neregistrovaná)

    takhle zavařuji různé jídla na dovolenou např.hotovou svíčkovou zeleninu jen rozmixuji a dám s masem do skleniček,ptáčky podusím uplně do měkka, maso na guláš nebo ke špagetám taky podušené.Sůl a pepř používám ostatní koření přidávám až při použití i cibuli až při přípravě. Jídlo mám hotové to je uvařené nebo pečené,dušení,používám kuřecí,vepřové i hovězí je to jedno dám do skleniček.Steriluji 1 hod při 95 C. Druhý den opakuji, skladuji v komoře v bytě a nikdy se mi nic nepokazilo.Dělám to pokaždé před dovolenou letos mi zůstali ptáčci měla jsem troje a fazolové lečo zatím je to v komoře v pohodě.Sterilovala jsem v květnu.V červnu jsme se dovolovaly.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Kedysi som na kempovanie takto zavárala mäso, ale určite som dávala menej vody, asi 2-3 PL. A druhá sterilizácia u mňa bola až o 48 hodín.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Nóóó,tohle je fakt dost dobrý,asi to i udělám a bodík ti letíííí:yes:

    Odpovědět

  • jollka jollka

    Tak za tento recept moc děkuji:-);-):-)):yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: jídlo na dovolenou vepřové maso ve skle maso ve skle jídlo ve skle zavařujem zavaření hotových jídel zavarujem maso vepřové ve skle zavaření jídla na dovolenou zavaření hotového jídla recepty na dovolenou recepty jídlo na dovolenou vicka s cervenou gumou hotová jídla ve skle zavařena pecinka hotová jídla na dovolenou zavaření jídlo na dovolenou vareni na dovolenou jídla na dovolenou zavařené maso ve skle

Zapomněl/a jsem heslo