Pečínka ve skle
Suroviny
Porce: 8 velkých zavařovacích sklenic
Nutriční hodnoty
Energie | 48 200 kJ / 11 520 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 733,50 g |
Tuky | 954,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 2,36 g |
Sodík | 2,52 g |
Sůl | 4,50 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Důležité je skladování. Nejlépe v chladnu, tedy v podzemním sklepě rodinného domku či v lednici. Ne ve sklepě paneláku, jak jsem si to původně myslela, tam je teplo a svítilo tam sluníčko a maso se mi tak jednou zkazilo!!!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 12. 2015 13:46
Miloslava: Ale přidávala. To kvůli šťávě. Není to nutné,ale je to lepší...
25. 12. 2015 13:44
Jana:při zavařování v papiňáku je teplota vody vyšší, čili čas můžete nepatrně zmenšit. Zbytečné je dvoje zavařování, stačí jednou. A pak jsou zbytečné další vci, co se píší a radí, jako např. nutnost mít sklenice suché, vymašťovat je sádlem apod. Rozhodně dejte maso do umytých, čistých a klidně mokrých sklenic, vodu trochu dolijte, ta vám udělá "zuft", ten je chutný a příjemný. A pak zavařte. V hrnci, papináku, troubě apod. Hezký den.
29. 11. 2015 21:47
Ano, tak se o zabijačkách zavařovalo maso do plechovek a žádná voda se nepřidávala!!!
29. 11. 2015 21:33
Rada by som sa opytala, kedze je potrebne hodinu sterilizovat a o 48 hodin znova hodinu, ci niekoho nenapadlo to sterilizovat v papinaku (kukte) ako dlho takto to sterilizoval.
17. 10. 2013 17:37
Vepřovku zavařuji asi tak 33 let nemají chybu,moje děti a manžel ji zbožňují když ji dám ochutnat známým tak chtějí vždy recept,opravdu jednoduché.Maso vepřové na kousky tlusté i libové naskládám do sklenic,na dno do větší sklenice dám kávovou lžičku soli(normální) do menší ne celou kávovou lžičku.Na vrch dám kousky kůže zavřu a steriluji první den 2 hodiny,druhý den 1 hodinu.Nikdy se mi nic nezkazilo a vydrží i 1rok.U nás ale nikdy tak dlouho nevydržela protože se brzy snědla.
11. 1. 2013 18:28
výborné mnam
27. 12. 2010 18:19
Já tak zavařovala kdysi v kuchyni všechno, co nám z hotovek zbylo, jinak, jak známo se to má vyhazovat. Měli jsme jídlo na dovolenou v počtu 8 lidí zadarmo.
8. 1. 2010 16:30
Znám,dělali jsme do plechovek.Bodík letí
19. 8. 2009 22:39
Vážení, my z Moravy víme jen toto:syrové maso vždy zavařujem 2 hod.při bodu varu.Vepřové maso naskládejte do sklenic,osolte a nahoru položte kousek kůže.Žádnou vodu nepřilévat.Zavařujem 2hod.Skladuji, kde je libo, ale stejně nám to dlouho nevydrží, protože je to moc výborné, ať na studeno nebo chvíli zapečené s cibulí a česnekem.Zkoušela jsem to i s králíkem a je to paráda.Špajz mám na jih a nic se nekazí.
14. 7. 2009 19:30
co som sa ja.. takto ako pise lida ...nazavarala jedla pre dceru, ked studovala vysku v kosiciach...a muzovi, kym som neprisla do mnichova za nim.
14. 7. 2009 19:22
takhle zavařuji různé jídla na dovolenou např.hotovou svíčkovou zeleninu jen rozmixuji a dám s masem do skleniček,ptáčky podusím uplně do měkka, maso na guláš nebo ke špagetám taky podušené.Sůl a pepř používám ostatní koření přidávám až při použití i cibuli až při přípravě. Jídlo mám hotové to je uvařené nebo pečené,dušení,používám kuřecí,vepřové i hovězí je to jedno dám do skleniček.Steriluji 1 hod při 95 C. Druhý den opakuji, skladuji v komoře v bytě a nikdy se mi nic nepokazilo.Dělám to pokaždé před dovolenou letos mi zůstali ptáčci měla jsem troje a fazolové lečo zatím je to v komoře v pohodě.Sterilovala jsem v květnu.V červnu jsme se dovolovaly.
1. 7. 2009 22:32
Kedysi som na kempovanie takto zavárala mäso, ale určite som dávala menej vody, asi 2-3 PL. A druhá sterilizácia u mňa bola až o 48 hodín.
1. 7. 2009 21:38
Nóóó,tohle je fakt dost dobrý,asi to i udělám a bodík ti letíííí
1. 7. 2009 21:34
Tak za tento recept moc děkuji
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Zmrzlina jaro/léto
Přidáno před 6 hodinami

Jednoduchý čokoládový dort s višněmi
Přidáno před 12 hodinami

Kokosové placky s jogurtovou omáčkou
Přidáno před 17 hodinami

Italský venkovský kotlík těstovin s fazolemi
Přidáno 30. 6. 2022 20:58

Holandský řízek pečený s bramborami
Přidáno 30. 6. 2022 17:17

Hraběnčiny brambory
Přidáno 30. 6. 2022 13:29
Právě bylo uvařeno:

Jahodová buchta hrnková rychlá
uvařil/a PetraCy
před 3 hodinami

Nadýchaný piškotový korpus
uvařil/a Vete2018
před 3 hodinami

Cizrnový salát se zeleninou a tuňákem
uvařil/a Kava 2
před 4 hodinami

Kedlubnový salát se šunkou a tatarkou
uvařil/a Kava 2
před 4 hodinami

Kuřecí kousky v těstíčku
uvařil/a Pavel Janak
před 6 hodinami

Čokoládová pěna
uvařil/a Veronika.Hrozna
před 7 hodinami

Snadný jogurtový koláč s ovocem
uvařil/a Jaja.27
před 8 hodinami

Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
uvařil/a Lenulll@a00
před 8 hodinami

Skořicový pletenec (Estonský kringel)
uvařil/a Andrea.
před 9 hodinami

Rychlá holandská omáčka
uvařil/a MartiBarti
před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: vepřové maso ve skle maso ve skle jídlo na dovolenou recepty na dovolenou zavaření hotových jídel pecinka zavarujem maso jídlo ve skle zavařujem vepřové ve skle zavaření jídla na dovolenou zavaření hotového jídla zavařena pecinka recepty jídlo na dovolenou vicka s cervenou gumou hotová jídla ve skle zavařené maso ve skle zavařené hotové jídlo hotová jídla na dovolenou jídlo na dovolenou recepty
Suroviny: bůček, kůže z bůčku, plec vepřová, sůl
Pečínka ve skle
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JZwK
14 názorů