Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Vídeňský banánový chlebíček)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 14

Energie12 599 kJ /
3 011 kcal
Bílkoviny72,49 g
– z toho živočišné bílkoviny22,49 g
– z toho rostlinné bílkoviny50,00 g
Tuky124,50 g
– nasycené72,14 g
– nenasycené45,05 g
–– mononenasycené39,10 g
–– polynenasycené5,95 g
––– omega 30,44 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 844 mg
Sodík 501 mg
Sůl2,47 g
Sacharidy392,73 g
– cukry17,13 g
––– laktóza7,13 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1/2 hrnečku 1/2 hrnečku změklého másla (hrneček 250 ml) Máslo kravské 125 g
3/4 3/4 hrnečku krupicového cukru (ne práškový cukr) Cukr bílý
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
1 hrneček 1 hrneček rozmačkaných banánů (když jsou větší, tak to jsou 2 banány) Banán čerstvý
1 1 kávová lžička vanilkového extraktu Aroma vanilkové
2 hrnečky 2 hrnečky polohrubé mouky ( "All purpose" to je asi polohrubá) Mouka pšeničná polohrubá 500 g
1/2 1/2 kávové lžičky jedlé sody Jedlá soda
2 2 kávové lžičky prášku do pečiva Kypřící prášek 24 g
1/8 1/8 kávové lžičky soli Sůl mořská
1/2 hrnečku 1/2 hrnečku mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 125 ml
3/4 3/4 až 1 hrneček mandlí (používám nakrájené na tenké plátky) Mandle neloupané

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.