Nutriční hodnoty (Vláčný perník podle babičky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 23 479 kJ / 5 612 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,61 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 34,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 52,25 g |
Tuky | 278,45 g |
– nasycené | 42,61 g |
– nenasycené | 217,21 g |
–– mononenasycené | 152,99 g |
–– polynenasycené | 64,21 g |
––– omega 3 | 17,31 g |
Vláknina | 20,87 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 583 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 679,37 g |
– cukry | 384,95 g |
––– laktóza | 24,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
40 dkg 40 dkg hladké mouky (dávám špaldovou) | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
25 dkg 25 dkg cukru krystal (lze vyměnit za med) | Cukr bílý | 250 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
0,5 l 0,5 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
2 dl 2 dl oleje | Olej řepkový | 200 ml |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
1 lžička 1 lžička perníkového koření | Perníkové koření | 5 g |
0,5 lžičky 0,5 lžičky sušeného zázvoru | Zázvor sušený | 2.5 g |
3 lžíce 3 lžíce marmelády | Marmeláda jahodová | 60 g |
2 lžičky 2 lžičky kakaa | Kakao prášek | 6 g |
100 g 100 g čokolády na vaření | Čokoláda hořká 40% | 100 g |
40 g 40 g tuku (máslo, Rama) | Margarín | 40 g |
kokos na posypání povrchu | Kokos strouhaný |