Nutriční hodnoty (Red Velvet)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 16
| Energie | 21 622 kJ / 5 168 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 91,88 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 58,61 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 33,27 g |
| Tuky | 327,65 g |
| – nasycené | 202,20 g |
| – nenasycené | 113,02 g |
| –– mononenasycené | 97,74 g |
| –– polynenasycené | 15,28 g |
| ––– omega 3 | 2,93 g |
| Vláknina | 13,00 g |
| Cholesterol | 1,33 g |
| Sodík | 5,79 g |
| Sůl | 5,30 g |
| Sacharidy | 456,32 g |
| – cukry | 276,42 g |
| ––– laktóza | 38,42 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
| 1 lžička 1 lžička jedlé sody | Jedlá soda | 12 g |
| 1 lžíce 1 lžíce kakaa | Kakao prášek | 25 g |
| 120 g 120 g změklého másla | Máslo kravské | 120 g |
| 150 g 150 g cukru krupice | Cukr bílý | 150 g |
| vanilka | Vanilkové lusky | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 240 ml 240 ml podmáslí | Podmáslí | 240 g |
| 1 lžička 1 lžička bílého vinného octa | Ocet vinný bílý | 5 ml |
| 1 lžička 1 lžička červené potravinářské barvy | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) | |
| 250 g 250 g mascarpone | Mascarpone | 250 g |
| 200 g 200 g sýru Philadelphia | Sýr Philadelphia | 200 g |
| 250 g 250 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 250 ml |
| 1 1 smetana ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | |
| 3 lžíce 3 lžíce cukru moučka | Cukr bílý | 75 g |
| šťáva z 1 limetky (nebo citrónu) | Šťáva z limetky | |
| kůra z 1 limetky (nebo citrónu) | Limetková kúra čerstvá |