Nutriční hodnoty (Pšenično-žitný chléb s bramborem, pečený v remosce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 7 131 kJ / 1 704 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 50,65 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 50,65 g |
| Tuky | 9,46 g |
| – nasycené | 1,60 g |
| – nenasycené | 6,20 g |
| –– mononenasycené | 1,45 g |
| –– polynenasycené | 4,75 g |
| ––– omega 3 | 0,46 g |
| Vláknina | 24,32 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 11 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 342,02 g |
| – cukry | 25,10 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 350 g 350 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 350 g |
| 50 g 50 g žitné chlebové mouky | Mouka žitná hladká | 50 g |
| 50 g 50 g žitné celozrnné mouky | Mouka žitná celozrnná hladká | 50 g |
| 2 2 zarovnané lžičky soli (stačí 1 a 3/4) | Sůl mořská | |
| 7 7 g sušeného droždí (1 sáček určený na 500 g mouky) | Droždí sušené | |
| 1 lžička 1 lžička krupicového cukru | Cukr bílý | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička celého kmínu | Kmín | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička drceného kmínu | Kmín mletý | 5 g |
| 60 g 60 g vařených vychladlých brambor | Brambor zimní | 60 g |
| 1 lžíce 1 lžíce octa | Ocet lihový | 15 ml |
| 260-270 ml 260-270 ml vody (dle potřeby) | Voda | 265 ml |