Nutriční hodnoty (Jarní pampeliškový salát podle sestry)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 3 384 kJ / 809 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,67 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 14,77 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,90 g |
| Tuky | 80,14 g |
| – nasycené | 25,03 g |
| – nenasycené | 50,03 g |
| –– mononenasycené | 39,06 g |
| –– polynenasycené | 10,97 g |
| ––– omega 3 | 2,20 g |
| Vláknina | 0,60 g |
| Cholesterol | 424 mg |
| Sodík | 2,73 g |
| Sůl | 6,77 g |
| Sacharidy | 5,90 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 lžíce 1 lžíce hořčice (plnotučná nebo dijonská) | Hořčice plnotučná | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce octa (vinný, jablečný či bylinkový) | Ocet lihový | 15 ml |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| kapka kapka polévkového koření | Polévkové koření tekuté | |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje (řepkový nebo slunečnicový) | Olej řepkový | 22 ml |
| 50 g 50 g slaniny | Špek | 50 g |
| 1-2 1-2 vejce (vařená natvrdo) | Vejce slepičí | 105 g |
| pažitka | Pažitka čerstvá |