Nutriční hodnoty (Sardelová omáčka podle Anuše Kejřové)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 013 kJ / 720 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,55 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,61 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,94 g |
| Tuky | 60,78 g |
| – nasycené | 39,55 g |
| – nenasycené | 19,69 g |
| –– mononenasycené | 16,37 g |
| –– polynenasycené | 3,31 g |
| ––– omega 3 | 0,67 g |
| Vláknina | 3,00 g |
| Cholesterol | 177 mg |
| Sodík | 46 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 30,79 g |
| – cukry | 6,84 g |
| ––– laktóza | 3,24 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 30 g 30 g mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
| 3-4 3-4 sardelové řezy | Ančovičky v oleji | |
| 1/2 1/2 cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
| 750 ml 750 ml silného hovězího vývaru | Vývar hovězí | 750 ml |
| 100 ml 100 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pažitka | Pažitka čerstvá |